FETÖ´nün gezi programına katılanlar hâkim karşısında

FETÖ´nün gezi programına katılanlar hâkim karşısında

GÜLEN´İN KASETİ DİNLETİLDİ

FETÖ´nün gezi programına katılanlar hâkim karşısında

Kırıkkale´de, FETÖ´nün öğrenci yurdunda çalışan ve evlerinde kalan 4 kişi, haklarında lise öğrencilerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına geziye götürdükleri gerekçesiyle açılan davada yargılanmaya başladı.

İLK KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Kırıkkale´de 2014 yılında lise öğrencilerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Bolu Abant´a geziye götürdükleri iddiasıyla haklarında dava açılan, FETÖ´nün öğrenci yurdunda çalışan ve evlerinde kalan 4 kişi ilk kez hâkim karşısına çıktı. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, tutuksuz yargılanan Z.K, H.C, C.S. ve K.D. ile avukatları hazır bulundu.

İFADESİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTEDİ

"Silahlı terör örgütüne üye olmak, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlamasıyla yargılanan zanlılardan H.C, savunmasında, emniyetteki ifadesinden önce A.T´nin kendisini yönlendirdiğini ve onun söylemleri doğrultusunda ifade verdiğini, bu nedenle emniyetteki ifadesini değiştirmek istediğini belirtti.

ÖĞRENCİLERİN LİSTESİNİ VERDİ

O dönem bir kız öğrenci yurdunda yarım gün olarak danışma bölümünde çalıştığını ifade eden H.C, "Gezi düzenleneceğini bana A.T, söyledi. Bolu´ya bir gezi olacağını, gezide dini faaliyetlere katılanlara gezinin ücretsiz olacağını, aksi halde 10 lira ücret alınacağını söyledi. Bana geziye katılacak muhtemel öğrencilerin listesini verdi. Ben de öğrencileri ve velilerini arayarak gezi için izin aldım. Ben sadece geziyi duyurmak için öğrencileri aradım, geziyi düzenleyen A.T´dir." dedi.

HABERDAR OLMADIĞINI KAYDETTİ

C.S. de emniyetteki ifadesini A.T´nin yönlendirmesi üzerine verdiğini öne sürerek, ifadesini değiştirdi. Kendisinin o dönemde üniversite öğrencisi olduğunu ve FETÖ´nün evlerinde kaldığını anlatan C.S, geziyi A.T. ile Metin diye birinin organize ettiğini, gezinin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına düzenlendiğinde haberdar olmadığını kaydetti. Duruşmaya müşteki olarak katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, devletin, kurumun ve kendi adının bu gezide kullanılmasından dolayı şikâyetçi ve davaya müdahil olmak istediklerini söyledi.

GÜLEN´İN KASETİ DİNLETİLDİ

Geziye katılan öğrencilerden R.Y. de kendisine H.C´nin "gezi var" diye mesaj attığını ifade ederek, "Geziden önceki gün kampa katıldığımız evde sohbetleri ve kasetleri dinleyenlere gezinin ücretsiz olacağını söylediler. Otobüste de Fetullah Gülen´in kaseti dinletildi. Bir süre dinledikten sonra ablaya kapattırdık. Geziye çağrıldığımda Gençilk Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nün gezi olduğunu düşündüm. Ailemden de böyle düşünerek izin aldım. Böyle bir mağduriyet yaşadığım için şikâyetçiyim" ifadelerini kullandı. C.Ö. ise gezi öncesi bir evde düzenlenen kampta sohbet ve kasetleri dinlemeyenlerden gezide 10 lira alındığını aktararak, yaşadığı mağduriyetten dolayı şikâyetçi olduğunu belirtti.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ