FETÖ Sanıklarına hapis cezası

FETÖ Sanıklarına hapis cezası

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

FETÖ Sanıklarına hapis cezası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan 4 eski ceza infaz koruma memuru hapis cezasına çarptırıldı.

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan 4 eski ceza infaz koruma memuru tutuklandı 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla haklarında dava açılan tutuksuz sanıklar Muhsin Temizyürek, S.K, H.A, F.B, S.T. ve Y.E.T. ile avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Yasin Yaman ve Mehmet Gerçekçioğlu, Çorum Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklardan Muhteşem Süleyman askerde olduğu için davaya katılamadı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Tutuklu sanık Yaman, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddederek örgütle ilişkisinin olmadığını savundu. Tutuksuz sanık S.T. de, hakkında verilen tanık ifadelerini kabul etmediğini söyleyerek beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan Gerçekçioğlu´na 6 yıl 9 ay 7 gün, Yaman´a 6 yıl 3 ay, Süleyman ile Temizyürek´e 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. S.K, H.A, S.T. ve Y.E.T´nin beraatına, F.B´nin ise dosyasını ayrılmasına karar verildi.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ