FETÖ sanıklarına ceza yağdı

FETÖ sanıklarına ceza yağdı

EN AZ 3 YIL EN FAZLA 6 YIL

FETÖ sanıklarına ceza yağdı

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin davada yargılanan 18 sanıktan 15´i 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 7 ay arasında hapis cezasına çarptırıldı.

EN AZ 3 YIL EN FAZLA 6 YIL

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili önceki gün görülen davada yargılanan 18 sanıktan 15´i 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 7 ay arasında hapis cezasına çarptırıldı.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olmak, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet" suçlamasıyla haklarında dava açılan tutuklu sanıklar Abdullah Büyükuruay, Adem Öztürk, Aydın Kaya, Battal Tüysüz, Dursun Saray, Ekrem Acar, Fatih Arslan, Fatih Mehmet Durukal, Orhan Metin, Osman Çağrı Çevik, Serdar Sağlam, Tahsin Yıldırım ve Tevfik Delice ile tutuksuz sanıklar Emin Şahin, İbrahim Bıyık ve Zafer Comart ile avukatları hazır bulundu.

İKİSİ KATILMADI

Firari sanık Eyüp Kekil ile tutuksuz sanık Okşan Ayhan duruşmaya katılmadı. Tutuklu sanıklardan Öztürk, savunmasında, FETÖ üyeliği suçlamasını kabul etmedi. Talimatla Bank Asya´ya para yatırmadığını öne süren Öztürk, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock´u kullanmadığını iddia etti. Sanık Kaya ise HTS analizindeki kişilerin aile eşrafı olduğunu ve ByLock kullanmadığını savundu. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Osman Çağrı Çevik´e 7 yıl 7 ay 7 gün, Aydın Kaya´ya 7 yıl 6 ay, Fatih Mehmet Durukal ve Tevfik Delice´ye 7 yıl 1 ay, Dursun Saray, Fatih Arslan, Serdar Sağlam ve Tahsin Yıldırım´a 6 yıl 8 ay hapis cezası vererek tutukluluk hallerinin devamı kararlaştırdı. Heyet, Abdullah Büyükuruay´a 7 yıl 1 ay, Adem Öztürk, Battal Tüysüz, Ethem Acar ve Orhan Metin´e 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek tahliyelerine hükmetti.

İKİ SANIĞA 6´ŞAR YIL HAPİS

Tutuksuz sanıklar Emin Şahin´i 6 yıl 3 ay, Okşan Ayhan´ı 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, Eyüp Kekil, İbrahim Bıyık ve Zafer Comart´ın bu dosyadan ayrılmasını karara bağladı.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ