FETÖ sanıklarına 14 yıl 8 ay hapis

FETÖ sanıklarına 14 yıl 8 ay hapis

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK SUÇLAMASIYLA YARGILANDILAR

FETÖ sanıklarına 14 yıl 8 ay hapis

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin davalarda yargılanan 2 sanık, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hapisle cezalandırıldı.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla hakkında dava açılan tutuklu sanık Hasan Gökdağ, Konya´dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

VATANA VE MİLLETE KARŞI SUÇ İŞLEMEDİM

Sanık Gökdağ, savunmasında, ailesini geçindirmek için FETÖ´nün kurum ve kuruluşlarında çalıştığını söyledi. Hayatının hiçbir döneminde vatanına ve milletine karşı suç işlemediğini öne süren Gökdağ, FETÖ´den talimat almadığını, "ByLock" kullanmadığını, örgüt yapısı içinde yer almadığını savunarak, beraatını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığa 7 yıl 2 ay 7 gün hapis cezası verdi.

DURUŞMAYA SEGBİS ARACILIĞIYLA KATILDI

Aynı mahkemedeki bir başka duruşmada da aynı suçlamayla hakkında dava açılan tutuklu sanık Hüseyin Kardaş, Ankara´dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade verdi. Savunmasında, üzerine atılan suçları kabul etmediğini ve herhangi terör örgütüne üye olmadığını iddia eden Kardaş, 7 yıl 2 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı. Öte yandan, aynı mahkemedeki bir başka davada "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanık A.Z´nin beraatına karar verildi.

Haber Merkezi



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ