FETÖ Sanığı dokuz kişi tutuklandı

FETÖ Sanığı dokuz kişi tutuklandı

6 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

FETÖ Sanığı dokuz kişi tutuklandı

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün kapatılan kurumlarında çalışan 12 sanıktan 9´una 1 yıl 6 ay 22 gün ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

DURUŞMAYA AVUKATLARIYLA KATILDILAR

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklu yargılanan Murat Kartal, Rukiye Sertkaya, Rabia Çiftçi, Hayriye Pulat ve Aynur Al ile tutuksuz sanıklar Gülay Ayaz, Hatice Yörük, Orhan Apillioğlu, Derya Akyüz, N.Y, Y.Y. ve Ö.F.Ü. ile avukatları hazır bulundu. Sanık Sertkaya savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek, beraatını talep etti. FETÖ´nün içerisinde yer almadığını, sadece 7-8 ay dershanesinde çalıştığını anlatan Sertkaya, ByLock kullanmadığını, suçsuz olduğunu ifade etti. Akyüz de bu yapının bankasındaki hesabının sadece maaş hesabı olduğunu öne sürdü. Suçsuz olduğunu savunan Akyüz, "Talimatla para yatırmadım. Bu yapının içerisinde herhangi bir örgütsel faaliyette bulunmadım. Maddi sıkıntılarım yüzünden bu yapının kurumlarında çalıştım." diye konuştu.

İKİ SANIĞA 6 YIL HAPİS

Mahkeme heyeti, Murat Kartal ve Hatice Yörük´e 6 yıl 3´er ay, Rukiye Sertkaya, Rabia Çiftçi ve Aynur Al´a 7 yıl 6´şar ay, Hayriye Pulat´a 7 yıl 2 ay 7 gün, Gülay Ayaz ve Derya Akyüz´e 1 yıl 6 ay 22´şer gün, Orhan Apillioğlu´na 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi, N.Y, Y.Y. ve Ö.F.Ü´nun, delil yetersizliğinden beraatına hükmetti.

6 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Öte yandan Kırşehir merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında muvazzaf askerlerin de yer aldığı 8 zanlı gözaltına alındı.

8 ZANLI GÖZALTINDA

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY´nin Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri koordinesinde Kırşehir, Hakkâri, Mersin, Kırıkkale, İzmir ve Kahramanmaraş´ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, teğmenler M.T. ve A.Ö, astsubaylar T.S, H.B. ve Ö.M, askeri öğrenciler S.T. ve O.İ. ile meslekten ihraç askeri personel A.O. gözaltına alındı. Kırşehir´e götürülen zanlılar, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ