FETÖ ile mücadele aralıksız sürecek

FETÖ ile mücadele aralıksız sürecek

KURUMLARDAKİ İMAMLAR TEMİZLENDİ

FETÖ ile mücadele aralıksız sürecek

Kırıkkale valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında 550 kişiyle ilgili işlem yapıldığını söyledi. Bazı kamu kurumlarında örgüt imamlarının ortaya çıkarıldığını belirten Haktankaçmaz, FETO operasyonlarının aralıksız devam edeceğini bildirdi.

KURUMLARDAKİ İMAMLAR TEMİZLENDİ

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla yerel ve ulusal gazetecilerle bir araya gelerek, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2016 yılında Kırıkkale´de FETO operasyonları kapsamında 550 kişiye işlem yapıldığını belirten Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, 550 kişinin arasında ihraç olanların, açığa alınanların ve göreve iade edilenlerin de olduğunu söyledi. Kentte önemli kamu kuruluşlarında ?İmamlık´ pozisyonunda olan kişilerin de temizlendiğini belirten Haktankaçmaz, çok kapsamlı bir örgüt olan FETO ile ilgili çalışmaların artarak devam edeceğini bildirdi.

MİLLET MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTI

Milli iradenin 15 Temmuz´da devletine ve milletine sahip çıktığını belirten Haktankaçmaz, basının da bu konuda önemli rol oynadığını ve medyanın Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın mesajını kamuoyuna duyurarak, hain darbe planının önüne geçilmesinde büyük rol oynadığını kaydetti. FETO mensuplarının yıllarca ülkede ve şehirde insanlar üzerinde iyi bir izlenim yaratıp, güvenlerini kazandığını belirten Haktankaçmaz, hain darbe girişiminin ardından maskelerin düştüğünü ifade etti.   Devletin birçok alanına yerleşmiş terörist çetelerin, ülke insanına zarar verdiğini ve kamu düzenini ortadan kaldırmak istediğini belirten Haktankaçmaz, Moğollardan bu yana süre gelen Türk tarihinin böyle bir hainlik görmediğini iddia etti.

BU ÜLKEYE İHANET ETTİLER

Bir gazetecinin FETO´nun dini, namazı kullanarak insanları sömürdüğünü ve ülkenin başına iş açtığını, diğer cemaatlerin (Adıyamancılar, Süleymancılar, Menzilciler) bunu kullanarak önümüzdeki günlerde yeni bir kalkışma yapabilme ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna açıklama yapan Vali Haktankaçmaz, bir daha kimsenin böyle bir darbe planı kalkışmasına cesaret edemeyeceğini söyledi. Diğer cemaatlerle ilgili herhangi bir çalışmanın olmadığını ancak konunun değerlendirilebileceğini bildiren Haktankaçmaz, cemaatlerin birbirinden farklı olduğunu ve FETO´nun, dini kullanarak bir terör örgütü simgesine büründüğünü ve ülkeye ve insanlarına ihanet ettiğini belirtti.

ARAÇLAR DİDİK DİDİK ARANIYOR

Kırıkkale´nin birçok ilin kavşak noktasında olduğunu ve güvenlik açısından ekiplerin gece gündüz çalıştığını belirten Haktankaçmaz, aranan şahıslar ve uyuşturucu ile ilgili önemli çalışmaların yapıldığını 217 uyuşturucu olayı kapsamında kentten geçen 109 Bin aracın ve 291 Bin kişiyi kontrol ettiklerini ifade etti. Kontrol edilen 291 Bin kişiden 522 aranan şahsın emniyet mensupları tarafından yakalanarak adliyeye sevk edildiğini ve suçlularla ilgili çalışmaların sürdüğünü bildiren Haktankaçmaz, ayrıca kentte yapılan huzur operasyonları kapsamında da 1035 şahsın yakalandığını belirtti. Kentin güvenliği için emniyet mensuplarının gece gündüz çalıştığını ve Kırıkkale´de büyük bir sorunun olmadığını belirten Haktankaçmaz, şehirde herkesin birbirini tanıdığını ve vatanını, milletini seven insanarın birlikte yaşadığını kaydetti

MÜLTECİ SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

2016 yılında mülteciler konusunda da önemli adımların atıldığını ifade eden Haktankaçmaz, dışarıdan gelen misafirlerin eğitim ve sağlık hizmetlerinin karşılandığını ve bu konuda hiçbir sorunun olmadığını belirtti. Kırıkkale´de devam eden projelerle de ilgili açıklama yapan Haktankaçmaz, Organize Sanayi Bölgesi´nin altyapısının Haziran ayında bitirileceğini bildirdi. Kış mevsimi girdiği için çalışmalara ara verildiğini, en kısa zamanda altyapı çalışmaların kaldığı yerden devam edeceğini belirten Haktankaçmaz, devletin doğalgaz konusunda, kendilerine destek vermediğini ancak Maliye Bakanlığı ile çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Silah OSB´nin Kırıkkale´ye çok büyük güç katacağını ve Türkiye´de kentin reklamının daha çok olacağını bildiren Haktankaçmaz, burada yapılacak olan tesislerinde düzenlemesinin yapıldığını kaydetti. Silah OSB´yi tamamen bir kampüs olarak kabul edeceklerini ve yüklenici firmaların üzerinden yükü alacaklarını belirten Haktankaçmaz, birçok firma ile görüştüklerini ve bu konuda adımların ilerleyen günlerde atılacağı müjdesini verdi. Türkiye genelinde ise Konya Ovası projesinden destek aldıklarını ve Delice´de ki sulama kanalı konusunda da hibe desteğinin olduğunu belirten Haktankaçmaz, çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

YASALARLA ÜSTÜNE GİDECEĞİZ

Ülke genelinde yaşanan terör olaylarının faillerinin, şehirlerde ?Günlük Kiralık Apartlarda´ kaldığını ve bunun hem ülke hem de Kırıkkale için önemli bir güvenlik sorusu oluşturmasının hatırlatılması üzerine de açıklama yapan Vali Haktankaçmaz, yeni Kanun hükmünde kararname kapsamında bu konunun düzenlendiğini ve çalışmaların yapıldığını söyledi. Kolluk kuvvetlerinin özellikle Yenişehir´de her kapıyı çalıp, insanların ne yaptığını kontrol etmesinin mümkün olmadığını belirten Haktankaçmaz, bu gibi yerlerin tam anlamıyla denetlenebilmesi için alınacak yeni önlemler ve yasaların önemli olduğunu kaydetti.

BÜYÜK EMEĞİNİZ VAR

Medya ve gazetecilik sektörü hakkında da açıklama yapan Vali Haktankaçmaz, açıklamasında ?Bu mesleğin önünde ve arkasında olanlar var. Biz elimize bir haber alıp okuyoruz ya da izliyoruz ama o haber o safhaya gelene kadar kimlerin ellerinden geçiyor, ne emekler var, kim bilir ne tehlikelerden geçiyorlar. Biz bunların pek farkında değiliz. Yapılan pek çok haber insanların hayatlarını değiştirebiliyorsunuz. Yapılan haberlerinizden bizler bir şeyler öğrenmeliyiz. Elbette ki eleştiriler olacak. Yapılan haberler iyi de olsa eleştiride olsa bir şeyler öğrenmeliyiz. Tabii insanoğlu pek eleştiriye açık olmadığı için kabullenemiyoruz? ifadelerini kullandı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ