FETÖ Davasında karar

FETÖ Davasında karar

MAHKEMEDEN CEZA YAĞMURU

Kırıkkale´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´nın (FETÖ/PDY) "çatı yapılanması"na ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında  Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Eski Başkanı E.G. ve iş adamı H.B.T.´nin de yer aldığı 6´sı tutuklu 20 sanığın yargılandığı davada, 18 sanık, 3 yıl 9 ay ile 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY üyesi olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar H.B.T. ve M.S.A. Çorum´dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer tutuklu sanıklar F.S, L.Y, H.H.P., BÇİ. ile tutuksuz yargılanan eski KTSO Başkanı E. G.´nin de aralarında yer aldığı 18 sanık ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan F.S. savunmasında, örgütün "erkek evleri abisi" olduğu iddiasının doğru olmadığını ileri sürerek, kendisinin gazete aboneliğinin olduğunu ancak kimseyi gazeteye abone yapmak için çalışmadığını söyledi.

Sanık M.S.A. da hiçbir terör örgütüne üye olmadığını öne sürerek, tahliyesini ve beraatini istedi.

Tutuksuz sanıklardan B.Ş. ise 17-25 Aralık´tan önce bu yapının içerisinde yer aldığını ancak bu tarihten sonra örgütle bütün bağını kopardığını savundu.

Kaçmayıp polise kendisinin teslim olduğunu ifade eden B.Ş., 15 Temmuz´dan önce mallarını satmadığını ve kimseye devretmediğini iddia etti.

Sanık A.Y. de devlete ve demokrasiye yürekten bağlı olduğunu belirterek, beraatini talep etti.

Sanık avukatlarının savunmalarını da alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar F.S.´ye 10 yıl 6 ay, H.B.T., H.H.P, L.Y, M.S.A. ve B.İ.´ye 8´er yıl 9´ar ay, tutuksuz sanıklar eski KTSO Başkanı E.G. ve B.Ş.´ye 8´er yıl 9´ar ay, S.S., D.K., Ş.A., F.S. ve A.Y´ye 6´şar yıl 10´ar ay 15´er gün, H.G. ve E.G´ye 6´şar yıl 10´ar ay, D.K.´ya 5 yıl, R.A. ve A.E.´ye 3´er yıl 9´ar ay hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, İ.G. ve Z.Ö.´nün ise beraatine hükmetti.

Duruşmanın ardından tutuklama kararı verilen E.G. ile B.Ş. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.



1

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

2

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

3

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

4

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

5

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

6

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı

7

Hacılar’da Hizmetin Adresi; Mehmet Koyuncu