Festivaller birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirir

Festivaller birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirir

BUNDAN SONRA DAHA KAPSAMLI OLACAK

Festivaller birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirir

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ve Kırıkkale Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen Ayçiçeği festivali coşkulu bir kalabalığın katılımıyla yapıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat bu tür festivallerin birlik ve beraberliğimiz pekiştirdiğini söyledi.

GELENEK HALİNE GETİRİLECEK

Bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan festivalde 81 vilayetten gelen kadın girişimciler, açılan stantlarda bulundukları ilin ürünlerini tanıtma ve satma imkânı buldular. İki gün sürecen festivalde Kırıkkale´ye gelen kadın girişimcilere ilk olarak, Vural Alabalık Tesislerinde şehre has sabah kahvaltısı yaptırıldı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen festival alanına geçildi. Açılışta Kırıkkale Mehter Takımı birbirinden güzel eserler seslendirdi. Daha sonra Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından protokol konuşmaları yapıldı. Hemen ardından stantların açılış kurdelesi kesildi.  Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, TSO Başkanı Ekrem Gök, Meclis Başkanı Bekir Şahin, Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Emniyet Müdürü Hasan Onar ve vatandaşlar stantları tek tek gezerek, alışveriş yaptılar. Hemen ardından Yahşihan İlçesine geçilerek, burada gelen misafirlere yöreye ait yemekler ikram edildi. İlk günü açılışına yoğun bir katılımcı gurubu iştirak etti.  Program akşam saatlerine kadar devam etti.

GELENEKSEL HALE GELECEK

Programda ilk konuşmayı Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Suna Arpaçay Özer yaptı. Şenliğin geleneksel hale getirileceğini dikkat çeken Özer, amaçlarının 81 ildeki bütün kadınların birbirleri ile tanışıp kaynaşma imkânı bulması ve 81 ilde yaşayan kişilere Kırıkkale´yi tanıtarak,  anlatmak olduklarını söyledi.  Özer, ?Kadın girişimciler başkanı olarak katıldığım toplantılarda, can şehirim Kırıkkale´nin hala tanınmadığını gördüm. Bazı iller tarafından hala Kırıkkale´nin tanınmadığını fark ettim. Bu projeyi başkanıma sundum ve onayladı. Kırıkkale´ye 81 ili tanıtmak için böyle bir festival yapma kararı aldık. İyi eğlenceler ve iyi alışverişler diliyorum. Bu şenlikte bize desteklerini esirgemeyen tüm firmalara teşekkür ediyorum.? dedi.

KIRIKKALE´NİN FESTİVALİ

Kırıkkale Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, katılımcılara teşekkür ederek, ?Bugün yapmış olduğunuz programda her ne kadar Ticaret ve Sanayi Odası altında olsa da şehrimizin ev sahibi Valimiz Ali Kolat´tır. Valimize hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.  Bu meydanı bize ayıran Kırıkkale Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı´ya ayrıca teşekkür ediyorum. Bu festivalimizde birliği beraberliği sağlamak adına şehrimizde bulunan 8 ilçe belediye başkanımıza da ayrıca teşekkür ederim.?diye konuştu.

İKİ AMAÇLI İLK FESTİVAL

Festivalin iki ayrı adından bahsederek konuşmaya başlayan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da ilkinin kadın girişimcileri olduğunu, diğerinin ise Ay Çekirdeği Festivali olduğunu söyledi. Saygılı, ?İkisi de çok önemli. Ama kadın girişimciler kısmı bizim için daha önemli. Suna başkan, bana geldiğinde böyle bir fikri olduğunu söyledi. Bizde ona elimizden gelen bütün desteği vereceğimize söz verdik. Çünkü Kırıkkale Belediyesi olarak kadın girişimcileri bizde fevkalade önemsiyoruz. Biliyorsunuz bir üreten kadınlar pazarımız var. Bu üreten kadınlar pazarımız iki haftada Cumartesi pazarımızın orada oluyor. Sadece kadın üreticilerimiz orada bulunuyor. Kadınlar iş hayatının içinde şüphesiz önemli. Erkek kadın ayrımı yapmadan, aile bütçelerine katkı sağlamak isteyen kadınları, cani gönülden destekliyoruz. Bir şairinde söylediği gibi ?İnsan elidir kadının eli, açılır kör göze sürseler.´ Lütfen bütün hanımlar için söylüyorum. Elinizi her şeyi değin. Ve her şey daha güzel olacaktır.? ifadelerinde bulundu.

BUNDAN SONRA DAHA KAPSAMLI OLACAK

İlerleyen dönemlerde festivali daha kapsamlı olarak yapmayı ve büyük bir festivale dönüştürmeyi planladıklarını açıklayan Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise tüm kurumların desteği ile bu işin üstesinden geleceklerini ifade etti.   Kırıkkale´nin ayçiçeğinin yetiştirilmesinde Türkiye genelinde yüzde 10 pay olduğunu, arazi olarak ise 170 bin hektar civarında bir alan bulunduğunu açıklayan Kolat, bu rakamları geliştirilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirterek, ?Türkiye´deki ay çekirdeği tohumunun da  yüzde 8-9´unu yetiştiriyoruz. Bu anlamda Kırıkkale´de ayçiçeği yetiştiriciliği açısından Türkiye´de öne çıkan bir ilimizdir. Dolayısıyla biz de bunu Belediye Başkanı Saygılı ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ile görüştük.  İnşallah Kırıkkale de bu çalışmayı ve bu girişimi büyük bir festivale dönüştürmek suretiyle bir çalışma başlatacağız? diye konuştu.

KALECİK KAVŞAĞINA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Kalecik kavşağında çalışmalar yapıldığını belirten Kolat, ?Orada bir imar uygulaması yaptık ve üreticilerin ürettiği ürünleri satabileceği alışveriş alanları oluşturmayı düşünüyoruz. Onun dışında yeşil vadi çalışmalarımız devam ediyor. Yeşil vadide de yöresel ürünlerimizin sergilenileceği alanlar oluşturacağız. Bu tür çalışmalar son derece önemsiyorum.?dedi.

ÇOK GÜZEL BİR BULUŞMA OLDU

Kolat, ?Tabi ülkemiz çok sıkıntılı günler yaşıyor. Ama bu güzel buluşma, ülkemizin birlik ve beraberliğine kardeşliğine imkân hazırlar. Birbirimizi tanıdıkça, sevdikçe ülkemizin daha güzel noktalara geleceğini hepimiz biliyoruz. Örflerimiz, inançlarımız ve geleneklerimiz hep aynı. Ama neyi bölüşemiyoruz ve bunu düşünmek lazım Bir araya gelmek, bir arada olmak, birlikte adım atmak ve güzel çalışmalara hep birlikte ön ayak olmak gerekir. Ülkemiz ve geleceğimiz açısından da son derece önemlidir. Bu çalışmayı vesile olanları kutluyorum. Buraya gelenlere de hoş geldiniz diyorum. Dönüşlerinde de Kırıkkale´nin selamını götürmelerini istiyorum? diye konuştu.

KESKİN GEZİLDİ

Festivalin ikinci günü ise, kır kahvaltısının ardından Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Silah Müzesi ziyaret edildi, Hasandede Türbesini ziyaret, Keskin ilçesinde Taş Mektep, Kralların Ressamı Rahmi Pehlivanlı Konağı, tarihi ve Keskin Kütüphanesi´ne ziyaretler gerçekleştirildi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı