Fen Lisesi öğrencilerinden sosyal duyarlılık projesi

Fen Lisesi öğrencilerinden sosyal duyarlılık projesi

FARKINDALIK OLUŞTURULACAK

Fen Lisesi öğrencilerinden sosyal duyarlılık projesi

Kırıkkale Fen Lisesi yaptığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´yı ziyaret etti.

FARKINDALIK OLUŞTURULACAK

Ziyarete Kırıkkale Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Selman Bozbıyık, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni ve proje sorumlusu Sema Özdemir ile projede görev alan öğrenciler katıldı.Proje hakkında bilgi veren Sema Özdemir Kırıkkale Fen Lisesi olarak yaptıkları ?LIFE? adlı e-Twinning projesi ile farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

TARIM, ZARARLI KATKI MADDELERİ

Özdemir, ?Bizim projemizin adı ?LIFE?, anlamı ?hayat?tır. Biz bu proje ile yaşadığımız dünyayı bizden sonrakiler için daha güzel ve yaşanır hale getirmeyi amaçlıyoruz. Küresel iklim değişiklikleri, seller, eriyen buzullar dolayısıyla yükselen deniz seviyesi, kuraklık, genetiğiyle oynanmış besinler, kontrolsüz yapılan tarım, zararlı katkı maddeleri? Bütün bunlar dünyadaki sorunlardan bazıları.?

ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURULACAK

Elimizdeki kaynaklar ve çevreyi göz ardı edersek geleceğimiz çok da parlak gözükmüyor. Bizim amacımız yaşadığımız dünyaya teşekkür etmek için doğaya saygı göstermek ve ondan en güzel şekilde istifade etmek. Bunun için çevre bilinci oluşturmak istiyoruz.? dedi.

TOPLAMA KUTULARI OLUŞTURARAK

Özdemir bu bağlamda yapmak istediklerini de şöyle sıraladı: ?Ağaçlandırma, geri dönüşüm ve çevre temizliği şu anda yapabileceğimiz çalışmalardandır. Okulumuzda geri dönüşüm için plastik, cam, alüminyum kutu ve pil toplama kutuları oluşturarak öğrencilere çevre bilinci kazandırmayı hedefliyoruz? dedi.

İL GENELİNDE UYGULANABİLECEK

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da doğaya karşı hassasiyetlerinden dolayı Kırıkkale Fen Lisesi proje ekibine teşekkür etti. Bu bağlamda her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Proje kapsamında Kırıkkale Fen Lisesi´ne bir katı atık toplama ünitesi konulacağını belirtti. Bu projenin tüm okullarda ve il genelinde de uygulanabileceğini ekledi. Ayrıca Saygılı, yeşil bir çevre için yaptıkları projelerden bahsetti.

Haber Merkezi



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti