Fen Lisesi Demokrasi Sınavında başarılı oldu

Fen Lisesi Demokrasi Sınavında başarılı oldu

KIYASIYA YARIŞTILAR

Fen Lisesi Demokrasi Sınavında başarılı oldu

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okullarında yaklaşık on yıldır uygulanan demokrasi eğitiminin bir örneği Kırıkkale Fen Lisesi´nde yaşandı.

KIYASIYA YARIŞTILAR

Fen lisesi öğrencileri okul meclis başkanını seçmek için sandık başına gitti. Demokratik bir yöntem olan seçme ve seçilmenin ilk örneklerinin verildiği bu çalışmada başkan adayları, kendilerini beğendirmek ve seçilebilmek için yoğun çaba harcadılar. İki adayın kıyasıya mücadele verdiği demokrasi sınavını Tarık Metin Yücel göğüsledi. İrem Aydoğdu ise ikinci oldu.

DEMOKRATİK BİR ORTAM

Demokratik bir ortamda geçen yarışta öğrenciler Yüksek Seçim Kurulunun yaptığı seçimleri aratmayacak ciddiyet ve yöntemle oylarını kullandı.  Oluşturulan sandık kurulu, bütün öğrencilere imza karşılığı ?evet? mührünü vererek kabin içerisinde gizli oy kullanmalarını sağladı. Öğrenciler de ilk demokrasi sınavını vermenin heyecanını yaşadı.

ÖĞRENCİLERİN DEMOKRASİ DERSİ

Okul müdürü Nusret Kılıç da demokratik bir seçim süreci yaşadıklarını, sonucun okul ve öğrencileri için hayırlı olması temennisinde bulundu. Ayrıca Kılıç, oylama sonucu sınıf başkanlığına seçilen Tarik Metin Yücel´i tebrik etti.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti