Felaketi ucuz atlattık

Felaketi ucuz atlattık

Kırıkkale'de dün gece yarısından sonra etkili olan sağanak kelimenin tam anlamıyla Kırıkkale'yi teslim aldı.

Kırıkkale’de selden etkilenmeyen neredeyse yer lakladı. Öncelikle merkezde alçak kesimlerdeki binaların büyük bölümünün bodrum katlarını sel bastı. Büyük maddi hasarların meydana geldiği sel baskını sadece bodrum katları ile sınırlı kalmadı. Belediyeye ait Kızılkanat İş Merkezinin altındaki oto park tamamen sel suları ile kaplandı. Oto parkta araçları bulunan vatandaşların araçları burada rehin kaldı.

 

Bu arada Şehirlerarası otobüs garı kavşağındaki sel nedeniyle Kırıkkale Ankara, Ankara Kırıkkale karayolu ulaşıma uzun süre kapalı kaldı. Millet Bulvarı, Atatürk Caddesi ve bağlı sokaklarda da sel nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşandı. Bazı iş yerlerinin bodrum katlarını sel bastı. Öte yandan beledi tarafından henüz çevre düzenlemesi yapılmayan Yeni Mahalle TOKİ blokları da geçtiğimiz yağışlarda olduğu gibi yine sular altında kaldı.

 

Yine site sakinleri geceyi sokakta geçirirken alt katları tamamen sel bastı. Ayrıca yaklaşık 10 yıl önce sel nedeniyle iki kişinin yaşamını yitirdiği ve milyonlarca lira zararın meydana geldiği, çok sayıda hayvanın telef olduğu ve dönemin hükümeti tarafından yerleşim yeri değiştirilen Yukarı Mahmutlar da yine aynı manzara yaşandı.


Yaklaşık 20 ev ile ahır ve kümes sel suları ile doldu. Evler kullanılamaz hale geldi. Gece yaklaşık bir saat süren ve son 10 yılın en şiddetli yağışı olarak belirlenen yağıştan dolayı merkezde çok sayıra iven bodrum katı sular altında kaldı. Bazı dükkanları su bastı. Su baskınlarında her hangi bir can kaybı olmazken maddi hasar meydana geldi.

 

 Yağış çevre ilçeler ve köylerde de etkili oldu yüzlerce dönem araç-zi sular altında kaldı. Ekili bağ bahçeleri su bastı. Buralarda da her hangi bir can kaybı olmazken köylerde milyonlarca lira maddi hasadın olduğu tahmin ediliyor



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama