Fatih” büyük bir eğitim hamlesidir

 Fatih” büyük bir eğitim hamlesidir

FATİH PROJESİ” KAPSAMINDA KIRIKKALE LİSESİ'NDE TABLET BİLGİSAYARLAR DAĞITIM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fatih” büyük bir eğitim hamlesidir

Fatih Projesi” kapsamında Kırıkkale Lisesi'nde tablet bilgisayarlar dağıtım töreni gerçekleştirildi.

DAĞITIM DEVAM EDECEK

Kırıkkale Lisesi'ndeki Dağıtım Törenine; Vali Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Protokolü ve öğrenciler katıldı. Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü Recep Arslan Fatih Projesi kapsamında 81 ilde öğrencilere eş zamanlı olarak tablet dağıtılacağını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, ülkemizde birkaç yıldır eğitimde fırsatları artırma ve teknolojiyi iyileştirme şeklinde ifade edilen Fatih Projesi'nin, bütün dünyada belki de emsali görülmemiş bir eğitim hamlesinin yürütüldüğünü söyledi. Bu projenin ülkemizde çok hızlı bir şekilde ilerlediğini ve yakında çoğu öğrencinin bu bilgisayarlara kavuşacağını ifade etti.

DAĞITIM BİLGİLERİNİ VERDİ

Çetin, Fatih Projesi, 1. Faz çalışmaları kapsamında ilimizde, 20 ortaöğretim okulunda Ağ Altyapılar ve etkileşimli tahtaların kurulmuştur. Bu okullarımızdan 10 tanesinde de fiber optik internet bağlantıları açılmıştır. 430 adet etkileşimli tahta FAZ-1 çalışmalarında dağıtılmıştır. Ayrıca FAZ-2 çalışmalarında 34 okulumuzda 820 adet etkileşimli tahta daha kurulmuştur. Toplamda ilimize 1250 adet etkileşimli tahta gelmiştir. 2288 adet tablet bilgisayar FAZ-1 çalışmalarında dağıtılmıştır. FAZ-2 1. Kısım çalışmalarında da 205 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılacaktır. Ağ altyapısı ve etkileşimli tahtaları kurulan okullarımıza tablet bilgisayar dağıtılmaktadır.”

ÜLKEMİZ ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİ

Vali Ali Kolat ise törende yaptığı konuşmada; Son yıllarda ülkemiz önemli atımlar atıyor. Sadece ulaşımda değil, sadece sağlıkta değil aklınıza gelebilecek her alanda ve özellikle de milli eğitimde çok önemli gelişmeleri hep birlikte görüyoruz. Tabi sizin teknolojinin geliştiği bu çağda, okullarımızın yeniden yapıldığı, ihtiyaca göre dizayn edildiğini görünce gurur duymamak mümkün değil. Bizim öğrencilik yıllarımız çok sıkıntılı dönemlerden geçti. Yani 1960'lı yıllara gidince, o dönemdeki sıkıntıları görünce şimdi sizlere imrenmemek mümkün değil. Dolayısıyla bu imkânlarımızı ve geldiğimiz bu noktayı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Hakikaten ülkemiz dünya ülkeleri arasında önemli bir noktaya gelmiştir. Alt yapısıyla, eğitimiyle, sağlığıyla, güvenlik hizmetleriyle aklınıza ne gelirse, sosyal devlet olma açısından da hiçbir garibimiz, fakirimiz aç ve susuz değildir. Hepsine sahip çıkıyoruz. Bu anlamda ülkemizin geldiği noktada hepimizin iftihar etmesi gerekiyor” Konuşmalardan sonra, Sayın Valimiz Ali Kolat ve beraberindekiler öğrencilere tablet bilgisayarları dağıttılar.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti