Faşizme, Darbelere ve Savaşa Karşı Demokrasi ve Barış İstiyoruz!

Faşizme, Darbelere ve Savaşa Karşı Demokrasi ve Barış İstiyoruz!

KIRIKKALE EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ PLATFORMU AÇIKLAMA YAPTI

Faşizme, Darbelere ve Savaşa Karşı Demokrasi ve Barış İstiyoruz!

Dünya Barış Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yapan Kırıkkale Emek ve Demokrasi Güçleri, ?1 Eylül´ün Dünya Barış Günü olarak ilan edilmesi üzerinden tam 77 yıl geçmesine rağmen hala ülkemizde ?kutlu olsun´ diyemiyoruz! Ülkemiz yangın yeri? Çatışma, gözyaşı ve acı dört bir yanımızı sardı. Faşizme, Darbelere ve Savaşa Karşı Demokrasi ve Barış İstiyoruz!? dediler.

KIRIKKALE EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ PLATFORMU AÇIKLAMA YAPTI

Petrol İş Şube Başkanı Recep Sefer, KESK Kırıkkale Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yüksel Şahin, Tüm Emekli Sen Şube Başkanı Yüksel Doğan, CHP İl Başkanı Ahmet Önal, Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Hüseyin Güney, Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, ADD Şube Başkanı Asuman Özder´in katılımıyla gerçekleştirilen programda Kırıkkale Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapan KESK Kırıkkale Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, Küresel emperyalist güçlerin isteği ve yönlendirmesiyle, uzun süredir Suriye ve Irak´ta savaş sürdüğünü ve AKP iktidarının öteden beri yanlış olan Suriye politikasındaki ısrarını derinleştirerek sürdürdüğünü belirtti.

YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ

Hâlâ kadınların, çocukların, gençlerin öldüğünü, sakat kaldığını ve salgın hastalıkların, evsizlerin, sığınmacıların çoğaldığını kaydeden Şahin, ?Çağdışı cihatçı IŞİD vb. örgütler en çok kadınların hayatını cehenneme çeviriyor, Ortadoğu halklarına dünyayı dar ediyor. Milyonlarca savaş mağduru insanlık dışı koşullarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor, binlercesi, göç yollarında can veriyor? dedi. Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: ?Silahların ve savaşın konuştuğu yerde ne barış, ne demokrasi, ne de özgürlükten söz edilebilir. Emek ve Demokrasi Güçleri olarak; savaşa ve ölümlere karşı herkesi demokrasi ve barış için ortak mücadeleye çağırıyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü´nde alanlarda olmak, ses çıkarmak, halka gerçekleri anlatmak her zamankinden daha önemli ve anlamlıdır. Ülkemizin geleceğine sahip çıkmak, demokrasiyi, laikliği, bağımsızlığı, barışı, eşitliği, özgürlüğü, adaleti savunmak ve gerçek kılmak için bugün alanlardayız. Bugün ülkemizin dört bir yanında darbeleri ve savaşı durdurmak, OHAL´in kaldırılması için sesimizi daha çok yükseltiyoruz. Tüm yurttaşlarımızı Yurtta barış, Dünyada barış için ses vermeye çağırıyoruz. Kirli hesaplara kurban edilecek bir tek canımız bile yok. Barışın iyileştirici gücüne hepimizin ihtiyacı var.?



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız