Fareler çiftçilerin başını fena ağrıtacak

Fareler çiftçilerin başını fena ağrıtacak

KAR YAĞIŞI GECİKİRSE ÇİFTÇİ PERİŞAN OLACAK

KAR YAĞIŞI GECİKİRSE ÇİFTÇİ PERİŞAN OLACAK

Fareler çiftçilerin başını fena ağrıtacak

Yağmur ve kar yağışının olmaması üreticiyi derin düşüncelere sevk ettiğini belirten Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, kar yağışının olmamasının beraberinde tarla faresi sayılarının artması gibi sıkıntıları getirdiğine işaret etti.

VERİM DÜŞECEK

Üreticinin tarlasına tohumu ekmesinin ardından neredeyse 4 aylık gibi bir süre geçmesine, kış mevsiminin ortasına gelinmesine rağmen henüz beklenilen yağışların olmamasının endişe verici bir durum olduğuna dikkat çeken Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, yağışların olmamasının en çok buğday ve arpa yetiştiricilerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

KURAK GEÇMESİ KÖTÜ

Beklenen yağışların gelmemesi durumunda önemli ölçüde verim düşüklüğünün yaşanacağını kaydeden Başkan Sümer ?Buğdayın gelişimini tamamlaması için yağmur ya da kar yağışının olması gerekiyor. Yağışın olmaması, havaların da soğuk gitmesi don olayını da gündeme getiriyor. Don olayı da ekili arazilere büyük zararlar verir. Ekim yapılan arazilerin büyük çoğunluğu kırsal bölgelerde. Bu nedenle takviye amacıyla sulama yapılması da mümkün değil? diye konuştu.

SAYILARI GİDEREK ARTIYOR

Kar yağışının olmamasıyla birlikte tarla faresi vakası sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Sümer, ?Kar yağışı olsaydı ekili alanlara yorgan görevi güdecekti. Kar altında kalan ekili araziler hem don olayından etkilenmeyecekti, hem de tarla faresi gibi zararlıların çoğalmasının önüne geçecekti. Ne yazık ki bugüne kadar beklenen kar yağışı olmadı. Umarız ilerleyen günlerde beklenen yağış gelir de çiftçi rahat bir nefes alır. Ayrıca tarla faresi konusunda çiftçilerimizin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanlarının yönlendirdiği şeklinde ilaçlama yapmalarını tavsiye ediyoruz? dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı