Faiz hükümeti tarafından yönetiliyoruz

Faiz hükümeti tarafından yönetiliyoruz

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, yaptığı açıklamada, 2013 yılı bütçesini değerlendirdi. Önümüzdeki yıl hükümetin öngördüğü bütçede faize 53 Milyar TL`nin ayrıldığını kaydeden Vurgun, yatırıma ise 33 Milyar TL`nin ayrılmasına tepki gösterd

53 MİLYAR FAİZE AYRILDI

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, yaptığı basın toplantısında hükümetin 2013 yılı için öngördüğü bütçeyi eleştirdi. 2013 yılı için toplamda 404 Milyar TL`lik bir bütçenin öngörüldüğünü ancak bunun 53 Milyar TL`sinin faize, 33 Milyar TL`sinin ise yatırıma ayrılmasını eleştiren Vurgun, "Bu hesaplar, bu bütçe ile bu cüce yatırım ile ve bu dev borçlar ile yakalanacak bir hedef değildir. Bu demektir ki, vatandaş 2013 yılında da daha şiddetli vergilerle ve zamlarla ezilecektir" dedi. Saadet Partisi Kırıkkale İl Binasında açıklamalarda bulunan Vurgun, konuşmasına iktidar ve muhalefet partilerini eleştirerek başladı.

MUHALEFET İYİ ŞEKİLDE ÇALIŞMIYOR

İktidar ve muhalefet partilerinin kongrelerini tamamladığını ancak bu kongrelerden millet lehine olumlu bir sonuç çıkmadığını söyleyen Vurgun, "Bundan birkaç önce CHP büyük umutlarla olağan kongresini yapmıştı. Ne oldu hiçbir şey. Ülke meseleleri ile ilgili en ufak bir çözüm koymamıştır Sadece gerginlik politikası kayıkçı kavgası ve horoz dövüşünün dışında hiçbir çözüm ortaya koyamamaktadır. Ardından AK Parti bir ay önce büyük şaşaalarla genel kongresini yapmış. Ondanda değişen bir şey olmamış. Yine gerginlik yine kayıkçı kavgası yine horoz dövüşü, değişen bir şey yok. Milletin dertlerine deva olacak hiçbir çözüm ortaya koymamaktadır. Öte yandan MHP önceki gün genel kongresini yaptı. Ne değişti. Milletin derdine deva olacak hiçbir çözüm ortaya koymadı" dedi.

HÜKÜMET AÇIĞI VATANDAŞA YIKIYOR

 "Hükümetin Meclise sunmakta olduğu 2013 Bütçe Kanun Tasarısı`na baktığımızda, 404 Milyar liralık bütçeden; Faize 53 Milyar, yatırımlara ise 33 Milyar lira ayrılmaktadır. Bunun yanında bir de 34 Milyar lira bütçe açığı olacağı öngörülmektedir" diyen Vurgun, hükümetin bu açığı ise vatandaşa yapılan yardımları kısarak kapatmayı düşündüğünü ifade etti. Vurgun, "Hükümet bütçe açığını 17 milyona yakın geçim sıkıntısı çeken vatandaşa yaptığı yardımlardan kısıntı yaparak kapatmayı düşünüyor. Kömür yardımlarından ve tarıma verdiği doğrudan destekten kesinti yaparak kapatmayı hedefliyor. Fakir fukaraya yaptığı yardımları vatandaşa 107 tane soru sorarak adeta canından bezdirmektedir. Aynı hükümet bu günlerde borsada rekor üstüne rekor kırmakla övünmektedir. En fazla değer kazanan hisse senetleri her zaman olduğu gibi yabancılar ve 3-5 tane büyük holdinglerdir" diye konuştu.

MİLLİ GELİRDEN KİMSE YARARLANAMIYOR

Vurgun, 2013 yılı bütçesini Nasreddin Hoca`nın bir kapısı olup, üç duvarının olmadığı türbesine benzeterek, "Fert başına on bin dolar milli gelir düştüğünü iddia eden iktidar; bir kapısı olup, üç duvarı olmayan Nasrettin Hocanın Türbesine benzeyen bu bütçeden nasıl olacakta yüzde 4 büyüme hedefiyle, 550 milyar dolara ulaşan borçla, vatandaşın fert başına düşen gelirini on bin dolar seviyesine çıkaracak. Bu hesaplar, bu bütçe ile bu cüce yatırım ile ve bu dev borçlar ile yakalanacak bir hedef değildir. Bu demektir ki, vatandaş 2013 yılında da daha şiddetli vergilerle ve zamlarla ezilecektir. Zaten başta emekliler ezilmekte, memurlar ezilmekte, işçiler inim inim inlemektedir. Mevcut iktidar ve muhalefet bu durum karşısında gerginlik politikası uygulamakta, karşılıklı sataşmalar ve ağır hakaretler içeren mesajlarla birbirlerini tahrik ederek milletin acılarına ve geçim sıkıntılarına narkoz vurmaktan başka bir şey yapmamaktadırlar" eleştirisini dile getirdi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız