Facia

Facia

Kazmaca Köyünde kurdukları çadırda ateş yakan biri çocuk 3 kişi sızan gazdan zehirlenerek öldü. Kredi ile aldığı koyunları otlatmak için yaylaya taşınan baba, oğlu ve çobanın ölümü köylüleri yasa boğdu.

KURDUKLARI ÇADIRIN HER TARAFINI KAPATIP İÇERDE ATEŞ YAKTILAR, ÜSTELİK UYKUYA DALDILAR.
Facia
Kazmaca Köyünde kurdukları çadırda ateş yakan biri çocuk 3 kişi sızan gazdan zehirlenerek öldü. Kredi ile aldığı koyunları otlatmak için yaylaya taşınan baba, oğlu ve çobanın ölümü köylüleri yasa boğdu. 
KOYUNLARI OTLATMAK İÇİN 
Kırıkkale`ye bağlı Kazmaca Köyü`nde oturan 35 yaşındaki Sedat Demiray, bir süre önce Tarım ve Kredi Kooperatifi`nden hayvan kredisi çekip, 200 koyun satın aldı. Demiray, yanına Kazmaca İlkokulu 3`üncü sınıf öğrencisi büyük oğlu 9 yaşındaki Mustafa ile birlikte beraberlerinde hayvanları otlatmak için anlaştıkları çoban, 45 yaşındaki Faik Öztürk`ü de alıp, önceki gün öğle saatlerinde 10 kilometre uzaklıktaki Kabaktepe Mevkii`ne gittiler. Demiray, burada hayvanlar ve çoban Öztürk`ün kalacağı naylon çadırları kurdu.
ÇADIRDA ATEŞ YAKTILAR 
Akşam üzeri koyunları çadıra alan Sedat Demiray, oğlu Mustafa ve çoban Faik Öztürk ile birlikte üşümemek için kaldıkları çadırda odun yakıp ısınmaya çalıştı. Gece geç saatlerde çadıra serdikleri yatakta uyuyan Sedat ve oğlu Mustafa Demiray ile çoban Faik Öztürk, yayılan duman ve gazdan zehirlenerek öldü. Sabah çadırdan çıkmayan 3 kişi köyden hayvan otlatmak için bölgeye gidenler tarafından yataklarında ölü buldu.
DUMANDAN ZEHİRLENMİŞLER 
İl Jandarma Komutanlığı`na haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ile birlikte 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Yapılan inceleme sonucu evli, 3 çocuk babası Sedat Demiray, büyük oğlu Mustafa ve çoban Faik Öztürk?ün dumandan zehirlenerek öldükleri tespit edildi. Savcının yaptığı inceleme sonucu cesetler Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morguna, ardından otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu`na gönderildi. 
BAYRAMDA ŞİİRLER OKUMUŞ 
Yaşamını yitiren Mustafa Demiray?ın 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı kutlamalarında köy okulunda şiirler okuyarak, bayramı kutladığı bildirildi. Demiray?ın tatili fırsat bilerek babasına yardıma gittiği ifade edildi. 
MUHTAR AÇIKLAMA YAPTI
Baba, oğlu ve köylülerinin aynı çadırda meşe odunu ve tüple aydınlanan lambayı yaktıktan sonra yattıklarını açıklayan Köy Muhtarı Cahit Önal, köylülerinin meşe odunundan çıkan gazdan zehirlenerek yaşamlarını yitirdiklerini tahmin ettiklerini söyledi.  
SAMAN OLMADIĞI İÇİN 
Köyde büyük bir üzüntü yaşadıklarını bildiren Önal, köylünün işinin zor olduğunu belirterek, ?Demiray ve Öztürk, aileleri kışın saman sıkıntısı çekiyordu. Geven adı verilen otlarla kışın hayvanlarını beslediler. İlkbaharın gelişini fırsat bilen aileleri, hayvanlarına daha iyi bakabilmek için yaylaya çıktılar.? dedi.


1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama