Fabrikamız kapanırken rant tesisleri açıyor

Fabrikamız kapanırken rant tesisleri açıyor

Kırıkkale'de yıllardır merak konusu olan Üniversite sahası içinde bulunan arazi ve fabrika konusunda şirketin yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Ece, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ece tesislerinin 22 yıldır Üniversite istimlak alanı içerisinde bulunduğu

YILLARDIR KIRIKKALE KAMUOYUNUN DA DİKKATİNİ ÇEKEN TOPAL AHMET AŞ’YE AİT FABRİKA VE ARAZİSİ KONUSUNDA ŞİRKET YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Fabrikamız kapanırken rant tesisleri açıyor

Kırıkkale’de yıllardır merak konusu olan Üniversite sahası içinde bulunan arazi ve fabrika konusunda şirketin yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Ece, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ece tesislerinin 22 yıldır Üniversite istimlak alanı içerisinde bulunduğunu belirterek firmanın kamulaştırma nedeniyle yıllardır atıl durumda oyduğunu söyledi. Ece “3 yıldır mahkeme kararı olduğu halde ne kamulaştırma bedeli ödeniyor nede yerimizi bize bırakıyorlar. Fabrikamız kapanırken Üniversite rant tesisleri açıyor. Üretmek istihdam etmek suç mu? Adalete güveniyoruz” dedi. 

62 YILLIK GEÇMİŞİ OLAN FİRMA

Topal Ahmet Makine A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Ece, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla fabrikada ve fabrika sahasında incelemelerde bulundu. Ece fabrikanın içinde bulunduğu durumu anlatarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada Başkan İsmail Hakkı Ece’nin Avukatı Uğur Yaşar Uygun’da hazır bulundu. Geçmişleri hakkında kısa bir bilgi veren Ece, “Babam rahmetli Topal Ahmet lakabıyla ünlüdür. 1952 yılında ayağını kaybettiği halde Türkiye’de ilk defa bijon ve aks yapan adamdır. Türkiye’de ilk İngiliz römorkunu Eskişehir’den getirip dağıtıp ilk römork yapanlardan birisidir. Bu vatana tek ayağı ile hizmet eden bir babanın evlatları olarak bizler bunun namusunu, şerefini ayakta tutmak için yıllardır çalışıyoruz”

KIRIKKALE’YE ÇOK HİZMETLER YAPTIK

 1978 yılında işin başına geçtiğini hatırlatan Ece, “O günden itibaren Kırıkkale’deki üretici arkadaşlarla 500 ve 2000’lik uçak  bombaları imalatlarına girdik. Türkiye’de lal silahlarının ikinci ihalesini aldım. Çok hizmetler yaptık fakat çok eziyetler çektik. Büyüyemedik. Bizi büyütmediler ve bir takım zorluklar yaşadık. Bizim bu 62 yıllık geçmişimiz var. Türkiye’de 62 yıllık geçmişi olan kaç firma var. Üniversiteden dolayı ben sistem kuramıyorum. 100 liraya mal edeceğim ürünü 300 liraya mal ediyorum. Yıllardır böyle olduğu halde ben zarar ediyorum”

FABRİKAMIZIN 70 YILLIK GEÇMİŞİ VAR

Kırıkkale Üniversitesi’nin 1992 yılında kurulduğunu belirten Ece, “11 Fakülte, 2 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü ile 23.000.öğrenci, 1830 akademik ve idari personeliyle Türkiye`mizin gözbebeği bir üniversite haline gelmiştir. Şehrimizin Türkiye`ye ve Dünya’ya açılan önemli  bir penceresidir. Topal Ahmet Makina A.Ş. Kırıkkale`nin Ulusal, Türkiye`nin uluslararası (römork) markalarından biridir ve 70 yıllık geçmişi vardır. Fabrika ve bağlı kuruluşlarında yaklaşık 200 kişi istihdam edilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, sanayicimizin, üreticilerimizin önünün açılması için var gücüyle çalışmaktadırlar. Türkiye’mizin kalkınması ve bağımsızlığı için üretmenin şart olduğu bilinmektedir. 60 yıllık geçmişi olan firmamız gibi Türkiye`de kaç sanayici vardır?” diye sordu.

ÜNİVERSİTE YATIRIMLARIMIZI ENGELLEDİ

Ece Üniversitenin kurulduğu yıldan bugüne kadar şirketlerinin üniversite planında kampus alanı içinde gösterildiğini ve 22 yıl boyunca kamulaştırılacağı ifade edildiğinden Fabrikada büyümeye yönelik ciddi yatırım yapamadığını söyledi Ece, “. Üniversitemiz nihayet 2010 yılında Fabrika ve çevresindeki Fuat Ersan şirketiyle birlikte 50 dönüm alan için kamulaştırma kararı alınmış ve davaları açılmıştır. Üniversitenin; Kırıkkale Ticaret ver Sanayi Odasına yaptırmış olduğu kıymet takdirinde fabrika ve tüm müştemilatı için; 2010 yılı itibarıyla 17.797.910,00TL (onyedimilyon yediyüzdoksanyedibin dokuzyüzonlira) kıymet takdir edilmiştir” dedi.

YILLARDIR KAMULAŞTIRMA YAPILMIYOR

Ece fabrika sahasında yaptığı açıklamada “Yargılama sürecinde Topal Ahmet Fabrikası için üniversitenin talep ettiği ödenek kalkınma bakanlığı tarafından uygun görülerek onaylanmıştır. Bu arada 2014 yılında fabrikamıza bitişik şekilde Diş Hekimliği Fakültesi ve hastanesi inşaatına başlanmış olduğu ve ödeneği hazır olduğu için kamulaştırmanın tamamlanacağı düşüncesiyle firmamız borçları ve yeni yatırımla ilgili taahhütlerde bulunmuştur üstelik 19 Eylül 2013 tarihinden itibaren 1 yıldır kamulaştırma ödeneği hazır olduğu halde yatırılmamaktadır” diye konuştu

ÜNİVERSİTE BİZİ DİKKATE ALMIYOR

Ece açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Bu tarihten sonra kamulaştırma davasında Üniversiteye verilen süre içinde üniversite kamulaştırma bedelini yatırmamış 2. kez süre verilmiş yine yatırmamıştır. Rektörlükten randevu talep edilmiş ise de genel sekreter tarafından kabul edilerek uzlaşma görüşmelerine başlanmıştır. Görüşmeler sonucunda Rektörlük; Mahkemenin belirlediği ve faiziyle birlikte 14.700.000.TL kıymet takdir bedelini çok yüksek gördüğü için ödeneği kabul edildiği ve hazır olduğu halde bu bedeli yatırmayacağını beyan etmiştir”

DEĞERİNİN ÇOK ÇOK ALTINDA

Topal Ahmet Makina A.Ş büyük bir fedakârlık yaparak; şehrimize yapılacak bu güzel esere engel olmamak adına; Rektörlüğe: 14.700.000.TL yerine 700.000.TL feragat ettiğimizi ve 14.000.000.TL ödenmesini yahut Aile yadigârı fabrikamızın sadece bina değeri 2.700.000.TL ödemesi ve 3194 Sayılı yasaya uygun düzenleme yapılması şartıyla taşınmaz sahipleri olarak fabrikamızı yıkmaya ve Pis Hekimliği Fakültesi yanında ve fiiliyatta ve projesinde üniversitenin kullanacağı park alanı olarak tahsis edilen 10.42.5 m2`lik fabrika alanını tüm arsayı Üniversiteye bedelsiz terk etmeye, hazır olduğumuzu yazılı olarak bildirdik”

REDDEDİLMESİNİ ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİZ

“Kamulaştırma bedelini bir türlü yatıramayan üniversitemiz adına Rektörümüz Prof.Dr.Ekrem Yıldız  2 Eylül 2014 tarihli yazılı cevabında hem 700.000.TL tutarındaki bağışımızı hem de; "pratikte uygulamanın gerçekçi olmaması" sebebiyle fabrika alanımızı bedelsiz kendi kullanımlarına terk etmemizi reddetmiştir. Üstelik cevabında "önümüzdeki süreçte" denilerek sorun belirsiz bir tarihe ertelenmiştir. Diş Hekimliği Fakülte Hastane binasının açılması için 700.000.TL nakit bağışımız ve yine 12.000.000.TL tutarındaki arsamızın kendilerine bedelsiz terkinin reddedilmesini anlayabilmiş değiliz! Bu kararın ardındaki bilinmeyen gerçekleri halkımızın takdirlerine sunuyor; Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinin açılamaması, yahut projesine uygun açılması sebebiyle gereği gibi kullanılamamasından doğan tüm sorumluluğun verilen bu cevapla; Rektörümüz Prof.Dr.Ekrem Yıldız`e ait olduğunu hatırlatır; değerli hemşerilerimize ve kamuoyuna saygılarımızla bildiririz”.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı