Eyyy Meslek Odaları siz ne iş yaparsınız!

Eyyy Meslek Odaları  siz ne iş yaparsınız!

Son günlerde elektrik doğal gaz ve akaryakıt fiyatlarındaki astronomik artış küçük esnaf ve dar gelirliyi bunalıma soktu.

Son günlerde elektrik doğal gaz ve akaryakıt fiyatlarındaki astronomik artış küçük esnaf ve dar gelirliyi bunalıma soktu. Küçük esnafın geçmişte en büyük kabusu kira gideriyken, elektriğe yapılan kademeli zam kira giderini geride bıraktı. Bunalan esnaf bağlı bulundukları odalara ses yükseltmeye başladı  

Bağlı bulundukları meslek odalarının sessizliğine isyan eden bir esnafın anlattığı gibi “birçok odanın varlık nedeni ortadan kalkmıştır, en kötü günümüzde bizlerin yanında olmayan ve sadece bizlerin aidatına talip olan oda istemiyoruz” şeklindeki ifadesi bugünlerde seçim derdinde olan odaların ne durumda olduğunu özetliyor.

ESNAF ODALARININ SESİ SOLUĞU YOK!

Kovid-19 salgınıyla birlikte tüm ülkemizde baş gösteren ekonomik sıkıntılar, başta petrol olmak üzere, hammadde fiyatlarındaki artış ve özellikle ülkemizde bir anda yükselişe geçen döviz kuru, tüketici fiyatlarında ani yükselişe sebep oldu.

Gıdadan teknolojiye, bir anda üçe katlayan fiyatlar yüzünden darboğaza düşen vatandaşları, asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam bile rahatlatamazken, bir de elektriğe yapılan yüzde 127 oranında zam Aralık ayında gelen faturanın tam Ocak ayındaki faturanın tam üç katını ödemek zorunda kaldı.

Bu ekonomik olumsuzluklar yaşanırken, vatandaş perişan halde zorunlu ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken, bu zamlara itiraz etmesi gereken, müdahale edilmesini sağlaması gereken meslek odaları sesiz kalırken sadece CHP’nin meydanlara inişi küçük esnaf ve dar gelirlinin gözünden kaçmıyor.

Kovid-19 salgınının ve ekonomik sorunların en çok etkilediği kesim olan esnafların bir araya gelerek oluşturdukları odalar, borsalar; işçi ve memurların haklarını savunma iddiasıyla kurulan sendikalar, bu süreçte sessizlikleriyle tüm kesimleri şaşırttılar.

Özellikle Kırıkkale’de faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odası ile Kasaplar Odası hariç diğerlerinden en ufak tepki gelmedi.

Akaryakıt fiyatları üçe katladı… Ne şoförler odasından ses çıktı ne de servisçiler odasından! Çıkıp bir saat kontak kapatsalardı, şoför esnafının sesi olurlar, feryatlarını dile getirmiş olurlardı. Ama ne hikmetse yapmadılar.

Pazarlarda, marketlerde zorunlu ihtiyaçlarımızın bile yanına yanaşılmıyor… Ne bakkallar odasının sesi çıkıyor ne de sebzeciler odasının!

Ayçiçek yağı bir anda 150 liraya çıktığında, “Bu fiyata bu ürünleri satmıyoruz, aklınızı başınıza alın…” diyerek tepki gösterselerdi, bugün zorunlu gıda ürünlerini bu fiyata mı satın alırdık?

Sokakta kiminle konuşsanız herkes bu ekonomik durumdan şikâyetçi… Ama herkes koynuna koynuna konuşuyor, bir kişinin bile sesi çıkmıyor!

Elbette tüm bu zamlar hepimizin belini büktü… İyi de bir araya gelip meydana çıkacak kadar da mı mecalimiz kalmadı?

Unutmayın, asıl muhalefet toplumun bizzat kendisidir!

Bazen çok basit görülen bir tepki, toplum nezdinde karşılık bulur ve tüm toplum için fayda sağlayan bir hal alır. Önemli olan, doğru tepkinin doğru zamanda verilmesidir.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız