Eyvah KORONA Hortladı

Eyvah KORONA Hortladı

COVID-19 vaka sayılarının yer aldığı haritaya göre. Haritaya göre vaka sayısında ciddi artışlar olduğu gözlenirken tedbir konusunda ciddi vurdumduymazlık halinin hakim olduğu bildirildi

OCAK AYININ İLK HAFTASINDAKİ VAKA SAYISI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDUĞUNDA DURUM HİÇTE İÇ AÇICI DEĞİL

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Ocak ayı başında bir haftalık il bazında her 100 bin kişide görülen COVID-19 vaka sayılarının yer aldığı haritaya göre. Haritaya göre vaka sayısında ciddi artışlar olduğu gözlenirken tedbir konusunda ciddi vurdumduymazlık halinin hakim olduğu bildirildi


MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görüldüğü günden bu yana 83 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs ile mücadele devam ediyor. Normalleşme sürecinin ardından Kırıkkale´de sıkı tedbirler alınmaya devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın açıkladığı, illere göre haftalık korona virüs vaka sayıları tablosunda il genelinde bu hafta artış yaşandı.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, Kırıkkale´de aşılama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyerek, “Halen vakti gelmesine rağmen ikinci ve üçüncü doz aşısını olmamış vatandaşlarımız var. Kendilerine sesleniyorum. Bir an evvel ikinci ve üçüncü doz aşılarını yaptırsınlar”

 

GENÇ HASTALARIMIZ DA VAR

Aşı olmadığı için hastalığa yakalandıktan sonra yoğun bakıma giren ve entübe durumunda olan hastaların bulunduğunu açıklayan Ağırtaş şunları söyledi: "Bunlar arasında genç hastalarımız da var. Bu sebepten dolayı elimizde bu imkan varken, devletimiz tüm aşıları ülkemize getirip bize ulaştırmışken hastalığı ağır geçirmenin bizi daha çok üzdüğünü ifade etmek istiyorum. İş işten geçtikten sonra pişman olmak işe yaramıyor. Biz o hastalarımız için elimizden geleni yapıyoruz ama sosyal medyadaki bilgi kirliliğine itibar etmemelerini istiyorum. Bu konuda Sağlık Bakanlığının ve bilim kurulunun görüşlerini dinlemelerini öneriyorum."

 

VAKTİ GELENLER AŞILARINI OLSUN

Kent genelinde son günlerde Covid-19 hastalığına yakalanan hastaların çoğunun aşı olmayanlar ve iki doz aşısını tamamlamamış veya 3. doz aşı hakkı gelmiş ve ertelemiş kişiler olduğunu dile getiren Ağırtaş, "Aşı dozunu tamamlayan ve üzerinden yeteri kadar zaman geçen vatandaşlarımız arasında hastalığa yakalanma oranı çok düşük. Bu kişilerde hastaneye yatmıyorlar, genellikle ayakta geçiriyorlar. Ama bizim hastalarımızın önemli bir kısmı ya hiç aşılanmamış ya da aşı takvimini tamamlamamış. Bu sebepten dolayı aşı olmamışların bir an evvel ilk doz aşılarını olmalarını, aşısını olanların da aşı takvimine göre vakti gelenlerin biran evvel aşılarını olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız