Eyüp Baş görevine başladı

Eyüp Baş görevine başladı

30 Eylül 2013 tarihli Bakanlar Kurulu`nun 2013/5482 sayılı kararı ile Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan İslami İlimler Fakültesi`de Dekan olarak Prof. Dr. Eyüp Baş atandı. 20 Şubat 2014 tarihinde gerçekleşen YÖK Genel Kurulu toplantısında İs

ÜSTÜN ELEMANLAR YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
Fakültenin kuruluşunun Üniversite`ye, Kırıkkale`ye ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Baş, sözlerine şöyle devam etti: "Fakültemizin kuruluş amacı; genelde Din Bilimleri, özelde İslam Bilimleri ve Kültürü alanlarında Lisans eğitimi almak isteyenlere uluslararası düzeyde yüksek din eğitimi vermek; verilen eğitimle İslami İlimlerin öğretilmesi ve din hizmeti verilebilecek alanlarda üstün niteliklere haiz, bu görevleri hakkıyla ifa edecek donanımda elemanlar yetiştirmektir." diye konuştu.

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ
Eğitim dilinin Hazırlık sınıfı için %100 Arapça, ilerleyen sınıflar için %30 Arapça, %70 Türkçe şeklinde olacağını vurgulayan Prof. Dr. Baş, Fakültede "Temel İslam Bilimleri Bölümü", "Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü" ve "İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü" olmak üzere üç bölüm bulunacağını belirtti. İslami İlimler Fakültesi`nde bulunan bölümlerin diploma veren bölümler değil, sadece ana bilim dallarının gruplaştırılmasından oluşan idari bölümler olduğunun altını çizen Prof. Dr. Baş, bu çerçevede öğrencilerin Kur`an-ı Kerim`i tecvid kurallarına göre güzel okumalarını, Kur`an ve Sünnet`i iyi anlama ve doğru yorumlamalarını sağlamayı, İslami İlimlerin öğrenilmesine zemin hazırlamayı, İslam Kültürünün kaynaklarını kolayca okuyup istifade etmelerini temin etmeyi hedeflediklerini söyledi.


İYİ BİR ARAPÇA
Söz konusu hedefe ulaşmanın ilk adımının iyi bir Arapça öğretimi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Baş, "Arapça İslami İlimler alanında iyi bir eleman olarak yetişmenin ve temel kaynaklarını okuyup anlamanın önemli bir anahtarıdır. Ek olarak uluslararası camiaya açılabilmek ve akademik ortamlarda düşüncelerimizi ifade edebilmek, değerlerimizi evrensel manada insanlığın hizmetine sunabilmek için de İngilizceyi iyi derecede bilmek gerektiği açıktır. Fakültemizde bu iki dilin iyi seviyede öğretilmesi hedeflenmektedir. Bunların yanı sıra öğrencilerimizin mezuniyetlerinden önce İslam sanatları diyebileceğimiz hat, tezhib, ebru, minyatür, dini musiki gibi sanat dallarına yönlendirmek de hedeflerimiz arasındadır. Öğrencilerimizin mezuniyetlerinden önce İslam sanat dallarından en az birini icra eder seviyeye gelmelerini önemli bir farklılı olarak görmekteyiz." diye konuştu.


YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA
Temel hedeflerinden bir diğerinin de Yüksek Lisans ve Doktora programlarına verecekleri destekler ile Din ve İslam alanında akademik araştırmalar ve bilimsel çalışmalar yapacak akademisyenler yetiştirmek suretiyle İslami İlim ve Kültürüne katkı sağlamak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Baş, "Fakültemizin adı `İslami İlimler Fakültesi` şeklinde belirlenmiş olmakla birlikte, ülkemizdeki yüksek din eğitimi kurumları olan İlahiyat Fakülteleri ile programları ve istihdam alanları bakımından farklılıklar bulunmamaktadır. Ancak fakültemiz, farklılıklarıyla farkedilen, yenilikleriyle takip edilen bir fakülte olma idealinde olacağı için, kısa sürede mezunlarının niteliğiyle bir farklılık yakalayacak ve Kırıkkale Üniversitesi`nin başarılı tarihinde yerini alacaktır. Fakültemizin açılışının başta Kırıkkale halkı olmak üzere tüm Türkiye`ye hayırlı olmasını Cenab-ı Hak`dan niyaz ederim." dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ