Eylül´de yeniden işsiz kalacaklar

Eylül´de yeniden işsiz kalacaklar

İŞKUR TARAFINDAN BİN 200 KİŞİ KURA İLE 6 AY ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE İŞE ALINACAK

İŞKUR TARAFINDAN BİN 200 KİŞİ KURA İLE 6 AY ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE İŞE ALINACAK

Eylül´de yeniden işsiz kalacaklar

İŞKUR tarafından Kırıkkale´de bin 200 işsize iş kapısı sağlanacağı ve bununda kura ile belirleneceği açıklandı. Kuradan çıkan işsizlere 6 ay için iş verilecek, İş bulduğu için sevinenler Eylül ayında yeniden işsiz kalacak.

KIRIKKALE´DE EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Kırıkkale´de işsizliğin büyük bir sorun haline geldiği şu günlerde İŞKUR´dan yeni bir hamle geldi. İŞKUR, Kırıkkale´de 1200 işsize iş imkânı sağlayacağını ve iş süresinin 6 aylık olduğunu açıkladı. İl ve İlçe Belediyeleri ve kurumlarda istihdam edecek kişiler Eylül ayında tekrar işsiz kalacak. Başvuruların Cuma gününe kadar alınacağı ve noter huzurunda kura çekiminin ardından işsizlerin 15 Mart tarihinde iş başı yapacağı belirtildi. Aynı aileden birkaç kişinin başvurup, kurada çıkması halinde ise aynı haneden 2 kişinin işbaşı yapamayacağı açıklandı. İlginç bir kararla, aynı haneden sadece bir kişinin veya ailenin en büyük kişisinin işe alınacağı kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Toplumda işsizlik yüzünden bozulan psikoloji ve aile kavramının alınan bu kararla etkilenip etkilenmeyeceği ise merak ediliyor.

ÇALIŞMA SÜRECİ 6 AY OLACAK

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Arif Ay yaptığı açıklamada müracaatların 27 Şubat tarihi itibariyle başladığını ve 3 Mart´a kadar devam edeceğini söyledi. Çalışma süresinin 6 ay olacağını kaydeden Ay, alımların daha önceki yıllarda listeleme ve kura yöntemiyle yapıldığını ancak bu yıl Bakanlığın talimatıyla tamamının noter huzurunda kura çekilişi olacağını kaydederek, 19 yaşını doldurmuş her bireyin başvuru süresi içerisinde başvuru yapabileceğini bildirdi. Ay açıklamasının devamında ?Başvurular cumaya kadar alınacak. Daha sonra noter huzurunda kuralar çekilecek ve 15 Mart itibarıyla da çalışanlarımız kurumlarında iş başı yapmış olacak. Toplamda 1200 kişilik bir kadro ilimize tahsis edildi. Bununla ilgili ilçe ve merkez bazında çalışmalarımızı yaptık? dedi.

AYNI AİLEDEN SADECE BİR KİŞİ

Ay, ?Eğer aynı aileden birkaç kişi başvuruda bulunup, bunlardan birden fazlası kurada çıkarsa aynı aileden oldukları için sadece bir kişi çalışabilecek. O da yaşça en büyük olan kişi olacak. Diğer kişiler kurada çıkmış olsa bile çalışma imkânından faydalanamayacak? dedi. İl Müdürü Ay kurum olarak çalışma alanlarının sadece TYP olmadığını farklı programlarla da istihdama katkı sağladıklarını ifade ederek, en önemli amaçlarının istihdamı artırıp işsizliği azaltmak olduğunu dile getirdi. Ay, ?Bin 200 kişilik TYP programıyla 15 milyon 840 bin TL ödeneğin ilimize kazandırılmasında büyük gayretleri olan, sayın milletvekillerimize ve sayın valimize teşekkür ediyorum? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü