EYLEMSE EYLEM GREVSE GREV

EYLEMSE EYLEM GREVSE GREV

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak on binlerce işçiye seslenerek "Eylemse eylem grevse grev" dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak on binlerce işçiye seslenerek "Eylemse eylem grevse grev" dedi. Türk Metal Sendikası öncülüğünde Kocaeli’de yapılan Büyük Metal mitinginde işçiler ise MESS’e son sözlerini söyledi. Ölümüne çalıştıklarını ve haklarını istediklerini söyleyen işçiler, “Bıçak kemiğe dayandı” diyerek hakları için eylemse eylem, grevse grev yapacaklarını belirtti

 

SON SÖZÜ SOYLEDILER

Türk Metal Sendikası MESS’in toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçi ücretlerine yüzde 17 zam teklifi ile masaya gelmesi üzerine masayı terk etti ve fabrikalarda eylem başlattı. Fabrikalardaki eylemlerin ardından Türkiye genelinde örgütlü olduğu fabrikaların işçiler ile Kocaeli’de Büyük Metal mitingi yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce işçi Milli İrade Meydanında MESS’e bağlı metal işyerlerinin işverenlerini uyararak ölümüne çalıştıklarını ve buna karşılık haklarını talep ettiklerini belirtti.

 

DÖRT KOLDAN GELDİLER

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Türk Metal Sendikası üyesi işçiler ve Türk-İş’e bağlı sendikalarının üyesi işçiler Doğu Kışla Parkı ile Hasan Gemici Spor Salonu'nun yanında toplanmaya başladı. Ancak katılımın yüksek olması nedeniyle toplanma alanlarında işçiler duramadı ve araçlardan inen işçiler alana kortejlerini oluşturarak yürüdü. Milli İrade Meydanı'na Doğu Kışla, Adalet Köprüsü, Yürüyüş Yolu ve Dolphin’in önünden işçiler alana girdi.

 

BÖYLE KALABALIK GÖRMEDİ

Alana girebilen işçilerin tamamı alana girmemesine rağmen sağanak yağış başlaması üzerine konuşmalar başladı. İlk konuşmayı Industrial Genel Sekreteri Kemal Özkan yaptı. İşçilerin coşkusu karşısında “Hepinizin kalbinden öpüyorum” diyerek konuşan Özkan, Perşembe Pazarı alanın çok miting gördüğünü ancak bu kadar kalabalık bir miting görmediğini belirterek, işçi sınıfının kalbinin Kocaeli’de attığını kaydetti.

 

CANIMIZ PAHASINA ÇALIŞTIK

İşçilerin büyük coşkusu içinde sahneye çıkan Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, işçilerin sloganları karşısında uzun süre konuşmasına başlamadı. İşçilerin canı pahasına çalıştıklarını belirten Kavlak, “Pandemi döneminde bizler de hasta olduk, sevdiklerimizi kaybettik. Yakınlarımızı kaybettik, onları toprağa verip tekrar tezgahımızın başına döndük. Buradaki talepler pandemide canı pahasına çalışan tüm emekçiler içindir, gelecekten umudunu yitiren gençler içindir, işsiz kalan işçiler içindir, EYT’ye katılanlar, evine ekmek götürmeyenler içindir, emeklerinin karşılığını alamayan işçilerdir.

 

ARTIK BIÇAK KEMİĞE DSYANDI

Kocaeli’den sesleniyoruz. Bizim ajandamız yok. Biz insanca yaşamak için hak mücadelesi veriyoruz. Bilmeyenlere, görmeyenlere olağanca gücümüzle bağırıyorsa eylemse eylem, grevse grev diyoruz. MESS ile masada tüm iyi niyetimizle. Samimiyetimizle metal işçilerin hakları için 6 oturum gerçekleştirdik. Zor bir yola çıktık. Yolumuz zor sıkıntımız büyük. Artık hepimiz sözün bittiği yerdeyiz. Artık hepimiz dardayız, zordayız. Bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız.

 

 

BİZİ GÖRMEZDEN GELMEYİN

Buradan MESS işverenlerine sesleniyorum. Artık deniz bitti. Deniz bizim için bittiyse sizin içinde bitmiş demektir. Bu işi uzatmanın anlamı yok bu işi bitirelim, iyi bir sözleşme yapalım. Gelin masaya artık önümüzü görelim. Bizi bekletmeyin, elimizi havada bırakmayın. Gelin el sıkışalım işimizin başına dönelim. Masaya gelirken emeğimize göz dikmeyin, sakın masaya gelirken ölümüne çalıştığımız günleri görmezden gelmeyin. Yoksa biz de sizi görmezden geliriz. Asıl olan bugündür, iyi günde değil kötü günde de yanımızda olmalılar. Ne emeğimizi, ne mesaimizi, ne da canımızı esirgedik. Sıra onlarda. Ne kadar yiğit olduklarını şimdi göreceğiz. Gösterin dostluğunuzu, gösterin yiğitliğinizi.

 

AYIPTIR, GÜNAHTIR

TÜİK bize nerede alışveriş yaptığını söyleyin biz de oradan alışveriş yapalım. Sizin açıkladığınız rakamlara kimse inanmıyor. Sizin ilan ettiğiniz gerçek dışı rakamlar sözleşme masasında bizim karşımıza çıkıyor. Sizin ilan ettiğiniz rakamlar yüzünden bizim ekmeğimiz küçülüyor. Biz fakirleşiyoruz, fakirleşiyoruz. Gelin çarşının pazarın enflasyonunu açıklayın. Gelin bu işçinin emekçilerine, memurlarına kıymayın. Bu yaptığınız kul hakkıdır. Ayıptır günahtır.

 

KRİZLERİN BEDELİNİ CANIMIZLA ÖDEDİK

Sanmayın o çarklar kendiliğinden dönüyor, sanmayın ki o bacalar kendiliğinden tütüyor. Kendinize gelin. Onların hepsini biz yapıyoruz. Biz çalışıyoruz. Biz kazandırıyoruz. Önce kendinize gelin sonra da masaya gelin. Sakın çakma TÜİK rakamları ile gelmeyin. Sakın pandemi var, kriz var diye masaya gelmeyin. Bu krizleri biz çıkarmıyoruz. Tüm krizlerin bedelini biz canımızla ödedik. Ölümüne çalıştık, ölümüne.

 

MÜCADELENİN KRALINI VERİRİZ

Biz o masadan hakkımızı almadan kalmayacağız. Gerekirse o masaları miting alanına çeviririz yine de hakkımızı almadan kalkmayacağız. Biz krizlerin bedelini ödedik artık ödemeyeceğiz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Biz uzlaşmaktan yanayız. Ama uzlaşmadan uzak durulursa sokaklara inmeyi de biliriz. Biz o sokaklarda büyüdük. Gerektiğinde yine o sokaklara döner mücadelenin kralını veririz" dedi



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız