Evde Bakımda Yeni Dönem

Evde Bakımda Yeni Dönem

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden, evde yatarak tedavi gören hastalara, pozisyon alabilen yatak hizmeti verilecek.

EVLERİNDE HAREKETSİZ YATIYORLAR

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Mustafa Boyabatlı yaptığı açıklamada, “Hastanelerde yapılan tedavilerden sonra ya da evde bakıma muhtaç bir şekilde yatan hastalar için evde sağlık hizmetleri birimimiz ile birlikte tedavi hizmeti veriyoruz. Bu hizmetler sırasında karşılaştığımız en önemli sorunlardan bir tanesi, hastaların evlerinde hareketsiz yataklara mecbur kalarak yattıklarını gözlemliyoruz. Bu durum tabi hastaların iyileşmesini geciktiriyor.”

POZİSYON ALABİLEN YATAK

“Yemek yerken, su içerken veya oturma ihtiyacı duyduklarında bunu yapamadıklarını görüyoruz. Bu nedenle elimizde bulunan ama kullanmadığımız pozisyon alabilen yatakları, evde sağlık hizmetleri birimimizin onayları doğrultusunda bu türdeki hastalara evlerinde kullanmak üzere belirli bir süre için verme kararı aldık. Bundan sonra evde yatağa bağlı olarak tedavi görenler evde sağlık hizmetleri birimimizin incelemesinin ardından pozisyon alabilen yatakları Kırıkkaleli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!