Evde bakım hizmetine katkı

Evde bakım hizmetine katkı

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bülent Pişi'yi makamında ziyaret etti.Uzun, evde bakım hizmetinin Sağlık İl Müdürlüğünü tarafından destekleneceğini söyledi.

HİZMETİN ÖNEMİ GÖRÜŞÜLDÜ
Yapılan toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yürüttüğü Evde Bakım hizmetine İl Sağlık Müdürlüğü olarak katkı sağlanması gerekliliği görüşüldü. Bu hizmetten faydalanan vatandaşlarımızın yanında bakımlarından sorumlu yakınlarına yönelik “ilkyardım ve yara bakımı” eğitimi verilmesi planlandı. İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, “Zira evde bakıma muhtaç yakını olan bireyler, bakımını üstlendikleri aile bireyinin ani gelişebilecek sağlık sorunları hakkında bilgilendirilmesi, olası sorunlarda ilk müdahalenin gecikmeden bilinçli bir şekilde yapılması gerekliliği bulunmaktadır. Muhtemel sağlık sorunlarının 112 Acil Sağlık Hizmetlerine bildirilmesi 112 Acil Sağlık Hizmetlerimizin vakaya ulaşacağı ana kadar yapılması gerekebilecek ilkyardım müdahaleleri ve teknikleri evde bakım hizmetinden faydalanan tüm vatandaşlarımıza öğretilmesi kararlaştırılmıştır.” dedi.

SAĞLIK HİZMETİNİN SUNULMASI
Uzun, “112 Acil Sağlık Hizmetleri personeli yapılan vaka çağrılarında vakaya ulaştıklarında, temel görevi olan sağlık hizmetinin sunulmasının yanı sıra ulaşılan vakanın sosyo-ekonomik durumunu gözlemleyerek, yardıma ihtiyacı olan aileler tespit edilecektir. İhtiyaç sahibi aileler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne görüş olarak bildirilecektir. Böylelikle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün daha çok aileye ulaşılmasına katkı sağlayabileceği düşünülmektedir. Halkımıza hizmet noktasında devletimizin tüm kademelerinin görev sahalarını ayırmaksızın işbirliği içinde etkin ve kaliteli hizmetin üretilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Yapmış olduğumuz bu toplantıda gerek sağlık gerekse de sosyo-ekonomik konularda vatandaşımızın yanında olabilmeyi onlara sunulan hizmetin kalitesini arttırarak daha iyi bir yaşam sunmayı amaçlamaktayız” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ