EVDE BAKIM HİZMETİ SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

EVDE BAKIM HİZMETİ SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Kırıkkale İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zühdü Bozdemir, Kırıkkale?de evde bakım hizmetlerinin son sürat devam ettiğini belirtti. Bozdemir, ?Evde bakım hizmetlerimizle bir çok aile rahata kavuştu? dedi.

EVDE BAKIM HİZMETİNİ NASIL ALABİLİRİZ
Kırıkkale İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zühdü Bozdemir, Kırıkkale?de evde bakım hizmetlerinin son sürat devam ettiğini belirterek, ?Evde bakım hizmetinden yararlanabilmek için yüzde 51 ve üzerinde ağır özürlü raporunun bulunması gerekiyor. Evde bakım hizmeti almak için öncelikle devlet hastanesinden özürlü olduğuna dair rapor alması gerekiyor. Raporun yüzde 51 ve üzeri olması şarttır. Yine ekonomik yönden de özürlünün yaşadığı evde ikamet eden kişi başına düşen gelir asgari ücretin 3`te 2 oranını yani 399 TL`yi geçmemesi gerekir? dedi.
 
KOMİSYON TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLİYOR
Evde özürlü bakım için müracaat eden kişilerin şartlarının uygun olup olmadığının oluşturulan komisyon tarafından değerlendirildiğini ifade eden Bozdemir, ?Komisyon üyelerimiz özürlü bakımı için müracaat eden kişilerin evlerinde incelemelerde bulunup rapor tutuyor. Tutulan rapor doğrultusunda bizde genel müdürlüğümüze dosyayı gönderiyoruz. Kabul edilirse kişilere evde bakım ücreti ödeniyor?  dedi.
 
599 TL ÖDEME YAPILIYOR
Evde bakım hizmetinde bakıcıya 599 TL ödeme yapıldığını dile getiren Bozdemir, ?Burada amaç, özürlünün evinde daha iyi bakımının sağlanmasıdır. Müdürlük olarak yapılan müracaatları 15 gün içinde sonuçlandırıyoruz, şuanda müracaat edipte elimizde bekleyen dosya bulunmuyor? diye konuştu.


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!