Evcil hayvanlar çocuklara sorumluluk kazandırıyor

Evcil hayvanlar çocuklara sorumluluk kazandırıyor

Kırıkkale?de hizmet veren Mercan Petshop işletme yetkilisi Ufuk Öz, evcil hayvanlar başta olmak üzere akvaryum veya kuş yetiştiren çocuklarda sorumluluk duygusunun geliştiğini vurguladı.

HASTALIKLARA DA İYİ GELİYOR
Akvaryumda balık yetiştirmenin çeşitli hastalıklara da iyi geldiğini belirten Mercan Petshop işletme yetkilisi Ufuk Öz, özellikle Alzheimer hastalarının üzerinde akvaryumun çok olumlu etkisi olduğunun gözlemlendiğini dile getirdi. Öz, ?Çalışmalar göstermiştir ki Alzheimer hastalarının yemek odası ve oturma odalarına yapılan akvaryumlar bir süre sonra daha az ilaç kullanarak daha sakin olmalarına ayrıca fiziksel olarak daha az saldırgan davranışlar sergilemesine neden olmuştur? diye konuştu.

AKVARYUMA İLGİ
Özellikle çocuklu ailelere akvaryumla ilgilenmelerini öneren Öz, ?Akvaryum ya da her hangi bir evcil hayvanı evinde barındıran aileler çocuklarının sorumluluk duygusu kazanması konusunda daha başarılı olabiliyorlar. Canlıların beslenmesi zamanla çocuklar tarafından yapıldığında birey duygusu gelişiyor ve unutulmadan günlük yapılması gereken bir sorumluluk kazanılıyor. Ayrıca akvaryum ve diğer canlıların bakım ve beslenme ihtiyacının giderilmesi ile çocuklar hayvan sevgisi de kazanmış oluyor? dedi.

ÇAĞA AYAK UYDURUYORUZ
Öz akvaryumların çağa ayak uydurduğunu da belirterek, ?Son on yılda gelişen teknoloji ile akvaryum bakımı daha kolay hale geldi. Özellikle akvaryumun temizliği konusunda şikayetçi olanlar artık kullandıkları cihazlar ile bu sorunu neredeyse tamamen unutma noktasındalar. Sistemli kurulan bir akvaryum aylarca kendini idare edebiliyor. Ayrıca tatil zamanı sıkıntı yaşayan akvaryum severler artık 2-3 ayı bulan tatil zamanlarında bile akvaryumu tek başına kendini idare edebilecek konumda bırakabiliyorlar? diye konuştu.

EKOLOJİ ÖRNEĞİ
Öz konuşmasının devamında, ?Bir ekoloji örneği olan akvaryum bulunduğu ortamda odanın nemini sağlar bu insanlar için çok önemlidir hele ki bebekler için çok daha gereklidir. Ayrıca kışın boğazda kuruluk hissi olur bunu da giderir. Akvaryum bulunduğu ortamın tozlu havasını hava motorunun akvaryuma bastığı hava ile sudan geçirerek emer ve temizler? şeklinde konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ