Ev hanımları Kur´an Kursu açtı

Ev hanımları Kur´an Kursu açtı

DUALARLA BAŞLATILDI

Ev hanımları Kur´an kursu açtı 

Kırıkkale´nin Kırıkköyü mahallesinde bulunan Müftüoğlu Kur´an Kursu açılışını ev hanımları yaptı. Kurdeleyi kesen ev hanımları, kendi mahallelerinde Kur´an Kursu açılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

DUALAR EDİLDİ

Tören, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Demir Keskin´in Kur´an tilavetiyle başladı. Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan´ın açılış duası gerçekleşti. Açılışın ardından bina gezildi. Kırıkkale´de bayanlara yönelik Kur´an kurslarının çoğaldığını açıklayan İl Müftüsü Bekir Gerek,  kadınların böyle imkânlara kavuştuğu için bahtiyar olduklarını ve bu imkânları iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

NAMAZ HADİSİNİ HATIRLATTI

Gerek, ?Peygamberimizin (SAV) bir hadislerinde Hz. Zeyd´e hitaben, ?Kur´an öğrenmek için sabah evden çıkman 100 rekât(nafile) namaz kılmandan daha hayırlıdır? ile ?Sizin en hayırlınız, Kur´an´ı öğrenen ve öğretendir? hadislerini hatırlatarak, Kur´an okumanın, sonra manasını öğrenmenin, onunla amel etmenin ve ihlas kazanmak çok önemlidir? dedi.  

TEŞEKKÜR ETTİ

Ev hanımlarına seslenen Gerek, ?Vakitlerde, eşiniz ve çocuklarınızla beraber namaz kılmak için camide cemaate katılın. Cemaatle namaz kılanların sayısı böylece çoğalır.?diye konuştu. Gerek, konuşmasının sonunda Kur´an kursunun açılmasına vesile olan hayır sahibi Murat Müftüoğlu, kardeşlerine ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

KATILANLAR

Yapılan açılışa, İl Müftüsü Bekir Gerek, Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Demir Keskin, Eğitim Uzmanı Kemal Aslan, hayır sahibi insanlar, öğrenciler ve mahalle sakinleri katıldı.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti