Ev düğünlerine yeni düzenleme

Ev düğünlerine yeni düzenleme

ÇALILIÖZ, YAYLACIK, FABRİKALAR, YENİMAHALLE, OVACIK, YENİDOĞAN, HÜSEYİN KÂHYA, GÜRLER, KURTULUŞ, GÜZELTEPE VE TEPEBAŞI MAHALLELERİNDE YASAK!

ÇALILIÖZ, YAYLACIK, FABRİKALAR, YENİMAHALLE, OVACIK, YENİDOĞAN, HÜSEYİN KÂHYA, GÜRLER, KURTULUŞ, GÜZELTEPE VE TEPEBAŞI MAHALLELERİNDE YASAK!

Ev düğünlerine yeni düzenleme

Kırıkkale Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 11 mahallede düğün yapılmasının yasaklandığı belirtildi. Diğer mahallelerde ise yeni düzenlemeye göre düğün sahipleri yazılı müracaatla izin alacak.

11 MAHALLEYİ KAPSIYOR

Ramazan ayı ile sayısında azalma olan düğün sayısı yeniden artmaya başladı. Özellikle hafta sonlarında en az 100-200 düğün merasiminin yapıldığı Kırıkkale´de şu sıralarda tam bir düğün enflasyonu yaşanıyor. Aileler düğün merasimini bu sezonda yapıp bir an önce rahat nefes almaya çalışırken Kırıkkale Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü önemli bir açıklamada bulundu. İlgili müdürlük tarafından yapılan açıklamada 11 mahallede düğün merasimlerinin evlerde yapılmasının yasaklandığı ifade edildi.

DİĞER MAHALLELERDE YENİ DÜZENLEME

Kırıkkale Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada düğün yasağının Çalılıöz, Yaylacık, Fabrikalar, Ovacık, Yenidoğan, Hüseyin Kâhya, Güzeltepe, Tepebaşı, Yenimahalle, Gürler ve Kurtuluş mahallelerini kapsadığı belirtildi. Bu arada diğer mahallelerde ise eskiden olduğu gibi düğün sahiplerinin önceden emniyete bir dilekçe ile müracaat ederek düğün yeri adresi, düğün tarihi ve diğer ayrıntılar hakkında bilgi vermesi gerekiyor.

YASAĞA UYMAYANLARA CEZA

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, ?Nüfus yoğunluğu, bazı sağlık kuruluşları ile pek çok kamu kurum ve kuruluşuna ait hizmet binalarının anılan mahallelerde bulunmasının, il içi trafiğin ana arterlerinin bu mahallelerden geçmesinin yanı sıra anılan mahallelerde yapılan sokak düğünlerinin halkın huzur ve sükûnunu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde yüksek gürültüye yol açtığı hususları göz önünde bulundurularak yukarıda sayılan mahallelerde 5442 Sayılı İdaresi Kanunu´nun 11/C maddesi uyarınca cadde ve sokaklarda düğün yapılmasının Yasaklandığı, yasaklama kararma uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca işlem yapılacak? denildi.

VATANDAŞ YENİ ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR

Daha önceki yıllarda da biraz değişik şekilde uygulanan yasakla ilgili düğün sahipleri kendilerince değişik yöntemlerle yasağa uygun hareket etmeye çalıştıkları öğrenildi. Özellikle dan gelirli aileler salon ücretinden kurtulmak için yasaklı mahallede ikamet ediyorsa düğün merasimini yasaksız mahalledeki bir yakının evinde bile düğün yapanların olduğu belirtiliyor. Bunun da Kırıkkale´de yeni bir sektör doğurabileceği söyleniyor.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı