Etimesgut Festivali'nde Kırıkkale Rüzgarı

Etimesgut Festivali

Ankara Etimesgut Belediyesi’nin bu yıl 25.'sini düzenlediği görkemli festival büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Festivalin 4. Günü’nde Kırıkkale ve ilçeleri yer alırken Yahşihan ilçesinden kül böreği, Yahşihan yoğurdundan ayran, Keskin tava, tokmak köfte ve pelite tatlısı gibi yöresel ürünler tanıtıldı.

Anadolu illeri ile Türk Dünyasını Ankara'da buluşturan Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nde, Kırıkkale ve ilçelerine ayrılan özel günde Yahşihan ilçesine ait kül böreği ve yine Yahşihan yoğurdundan yapılan ayran ikram edildi. Programa katılan Yahşihan Belediye Başkan Yardımcısı A. Cemil Şerbetçioğlu, Şef Hüseyin Şipal ile birlikte Yahşihan’a ait kül böreği ve Yahşihan yoğurdundan yapılan ayranı misafirlere tattırdı. Yahşihan Belediye Başkan Yardımcısı A. Cemil Şerbetçioğlu, “Böylesine güzel bir programda Yahşihan’ımıza ait güzel ürünleri tanıtmak bizim için mutluluk verici” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın talimatlarıyla Yahşihan’ın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini tekrar gün yüzüne çıkarmak için Gastrota Yahşihan projesi gerçekleşmişti. Bu önemli proje ile Yahşihan Merkez ve yedi köyünde saha çalışması yapılmış, ilçedeki eski nesillerin pişirdiği yemekler tespit edilmişti. Yahşihan’a ait lezzetlerin tekrar canlandırılması için proje çerçevesinde bir akademik çalışmanın yanı sıra bir de belgesel çekimi yapılmıştı. Ortaya çıkan lezzetlerden ise Yahşihan’ı markalaştırmak için bir menü hazırlanmıştı. Bu lezzetlerden olan kül böreği ve Yahşihan yoğurdu Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nde tanıtılırken konuklar tarafından çok beğenildi.

Ayrıca Kırıkkale'den çok sayıda mahalli sanatçı ve şehir yöneticisi Başkent Ankara'daki geceye katılarak Kırıkkale kültürünün tanıtımında etkin oldular. Ziyaret sonrası programı organize eden Ankara Kırıkkale İli ve İlçeleri Dernek Başkanı Abdullah Polat ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e Kırıkkale'ye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür edildi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız