Etikette fiyat bilmecesi

Etikette fiyat bilmecesi

Son yıllarda her mahallede bir değil birkaç şube açan AVM’lerde sık sık yaşanan etiket fiyatı ile kasa fişindeki fiyat farklılığı sorunu bugünlerde daha fazla yaşanmaya başladı.

Vatandaşları uyaran Nezih Gülşen  “Etiket fiyatına sakın aldanmayın” dedi,,

 

MAĞAZALARDA FİYAT FARKLILIĞI SORUNU

Son yıllarda her mahallede sayıları sürekli artan Büyük Alışveriş Merkezlerinde etiket fiyatları ile kasadaki fiyat farklılığı sorunu her geçen gün artıyor. Özellikle şu günlerde sürekli fiyat değişikliğin den de kaynaklandığı sanılan sorun sürekli vatandaşın aleyhine oluyor. Etiket fiyatına bakarak ürün alan vatandaş zaman zaman kasada zamlı ödeme yapıyor. Birden fazla ürün almış ise aldığı ürüne zamlı ödeme yaptığının bile farkına varmıyor. Dolayısıyla AVM vatandaşı kandırmış veya haksız kazan sağlamış oluyor,

 

ETİKET FİYATLARINA İNANMAYIN

Özellikle son aylarda bu yönde artan şikâyetlere bir yenisi daha eklendi. Sık sık haber konusu da olan etiket fiyatı ile kasadaki fiyat farklılığı konusu özellikle dikkatsiz vatandaşların mağduriyetine yol açarken durumun mahkeme konusu bile olduğu gözleniyor. Aynı durumdan mağdur olduğunu ileri süren Kırıkkaleli Nezih Gülşen isimli vatandaş önceki gün Gürler Mahallesindeki bir marketten etiket fiyatını inceleyip aldığı madlen çikolataya etiket fiyatından daha fazla ödeme yaptığını sonradan fark ederek itiraz ettiğini belirterek bu tür mağazalardan alışveriş yapanken etiket fiyatlarının iyi incelenmesi gerektiğini söyledi.

 

KASA FİŞİNİ MUTLAKA İNCELEYİN

En önemlisi ise kasadan alınan fişin mutlaka incelenmesini isteyen Gülşen “Aldığım çikolatanın etiket fiyatı ile fişteki fiyatın değişik olduğunu fark ettim. Kasaya gittiğimde böyle şeylerin olabileceğini söylediler. Sürekli fiyat değiştiği için etiketin değişmemiş olabileceğini söyleyerek aldıkları fazla parayı ödediler” dedi. Kendisinin dikkatli bir tüketici olduğunu söyleyen Nezih Gülşen dikkat etmeseydim aldanmış olacaktım herkes dikkatli olursa marketçilerinde dikkatli olmak zorunda olduklarını söyledi.   

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ