Et reyonları denetlendi

Et reyonları denetlendi

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Ramazan ayında Kırıkkale genelindeki kasapların ve marketlerdeki et satış reyonlarının ürün izlenebilirliği, muhafaza - satış koşulları ve halihazırdaki hijyen durumları açısından denetlendiğin

DENETİMLER SÜRÜYOR

İl Müdürü Recep Kırbaş açıklamasında, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerince İlimiz genelindeki denetimlerin aralıksız olarak devam ettiğini, vatandaşlarımızın da et ve et ürünü alırken şu hususlara dikkat etmesi gerektiğini bildirdi. Et alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında açıklamalar yapan Kırbaş, “Et satış reyonları temiz, düzenli olan ve çalışan personelin bakımlı ve temizlik kurallarına uygun davranan yerlerden alış-veriş yapılması. Et satış reyonlarındaki muhafaza dolaplarının çalışır vaziyette olmalarına ve özellikle soğutulmuş taze et satan reyonların sıcaklıklarının 4°C’nin üzerinde olmamasına, donmuş ürün satılan dolapların ise -18 °C’nin üzerinde olmaması gerekiyor.”

 

HALKIN SAĞLIĞI ÖNEMLİ

“Reyonlarda kırmızı et, sakatat ve kanatlı eti satış bölümlerinin ayrılmış olmasına dikkat edilmesi. Kırmızı etler eğer tam karkas veya yarım karkas halinde ise etlerin üzerinde Veteriner  Hekimlerce vurulan yasal.damgaların bulunması.  Et reyonlarında  dökme tarzında satışa sunulan kanatlı etlerinin mutlaka etiketlerinin bulunması, etiketsiz ürünlerin alınmaması,bu ürün etiketlerindeki son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi. Donmuş olarak satın alınacak kırmızı ve kanatlı etlerinin üzerindeki son kullanma tarihine dikkat edilmesi ve ayrıca çözünmüş, yumuşamış ürünlerin alınmaması. Vakum paket olarak satılan kırmızı ve tavuk et ve ürünlerinin vakumlarının bozulmamış olması lazım.”

 

CEZA UYGULANIR

“Doğal renklerinin dışında aşırı sarı, yeşil ve benzeri renklerde etlerin satın alınmaması. Uzun süreli muhafazalara bağlı olarak etlerin yüzey kısımlarının rutubetini kaybetmesi ve kurumasına bağlı olarak, donuk ve koyu kahve veya kararmış etlerin alınmaması. Donmuş olarak satın alınacak etler üzerinde bölgesel renk değişikliği olmaması Aşırı yumuşamış ve ezilmiş kırmızı ve kanatlı etlerinin alınmaması. Etlerin kendilerine özgü kokusunun dışında ağırlaşmış kötü bir koku, ilaç kokusu veya dezenfektan kokusu bulunma durumunda satın alınmaması Tüketicilerin alış veriş sırasında et ihtiyaçlarını en son aşamada alınması. Donmuş etlerin çözündürüldükten sonra tekrar dondurulmaması gerekmektedir” 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ