ESNAFLARA ACIMASIZ CEZALAR KESİLİYOR

ESNAFLARA ACIMASIZ CEZALAR KESİLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, salgın sürecinde denetimlerde ipin ucunun kaçtığını belirterek “Esnaflara acımasız cezalar kesiliyor” dedi.

CHP’li Merkez İlçe Başkanı Kızık, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli’yi göreve davet ederek, esnaflara yardımcı olmalarını istedi. Pandemi döneminde esnaflara 14 maddelik kural uygulatıldığını belirten Başkan Kızık, “Salgın sürecinde esnaf zor durumda. Küçük esnafta dahil olmak üzere esnaflara 14 maddelik kurallar uygulatıyor. Küçük esnaf bu kuralları yerine getirmediği takdirde anında acımasızca cezalar kesiliyor. Kırıkkale’de yıllarca oda başkanlığı görevini yaptığını dile getiren Süleyman Köstekli şimdi nerede?” diye serzenişte bulundu.

 “Küçük esnaf zor durumda. Artık seslerini duyun” diyen Başkan Kızık, “Bu salgın sürecinde birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Eğer bu birlikteliği kaybedersek esnafımızda batar, çiftçimiz de batar. Bunun için bizlerde yıkıcı değil yapıcı olmak istiyoruz. Bu konuda da Kırıkkale Esnaf Odalarını göreve davet ediyoruz. Esnaf odalarımız üyelerine yol gösterir ise bu cezaların önüne geçilebileceğini düşünüyoruz” diye açıklamalarda bulundu.

 “Kurallar elbette uygulanmalı, halk sağlığı her şeyden önemlidir. Ancak kuralları uygulanırken maddi yükün tamamı esnafa yüklenmemeli. Esnaf yıllardır vergi ödüyor, esnaf yıllardır kayıtlı olduğu odalara aidat ödüyor. Şimdi esnaf zor durumda yıllardır vergi verdiği devletinden, aidat verdiği odasından destek bekliyor. Pandemi sürecinde kolanya, dezenfektan, ateş ölçer gibi mecburiyetleri odalar karşılasın, bu giderlerden devlet esnaftan vergi almasın ki esnaf hem ezilmesin hem de pandemi kurallarını daha fazla yerine getirsin” diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ