Esnaflar kapılarının önünü kendileri temizliyor

Esnaflar kapılarının önünü kendileri temizliyor

TEMİZLİK İMANDAN GELİR

Esnaflar kapılarının önünü kendileri temizliyor

Dünya Temizlik Günü çerçevesinde Kırıkkaleli esnaflar kapılarının önünü temizlediler. Temizliğe Tüm Muhtarlar Derneği Ağa Pehlivanlı´da katkı sağladı.  Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ağa Pehlivanlı, herkes kapısının önünü temizlerse, tüm mahalle temiz olacağını söyledi.

TEMİZ MAHALLE

Pehlivanlı, ?Temizlik işi yalnızca beden veya hane temizlenmesi değil çevreyi de temizleme olarak anlatılabilir. Yaşanılan yerin temiz ve düzgün olması birey olarak da temizlik işini önemsediğimizin göstergesidir. Evi temizlemek derken evin etrafının da temizlenmesi gerekmektedir. Yani kapımızın önü, evimizin bahçesi gibi. Kişi olarak bu yerleri de temiz tutmalıyız. Eğer bu şekilde her insan kendi evinin önünü temiz tutarsa sokağın tümü temiz görünür. ?dedi.

TEMİZLİK İMANDAN GELİR

Pehlivanlı, ?Ancak kapının önü temizlendiği sırada sokak tarafına doğru süpürmemeliyiz. Her insan kapısını temizlerden bu pislikleri sokak tarafına göndermek yerine direk çöpe atmalıyız. ?Temizlik imandan gelir. Esasında temizlik demek temiz ve düzenli bir tutum içinde olmak anlamındadır. Herkes temizliği için zaman harcarsa ve kapısının önünü temizlerse yalnızca sokaklar değil genel olarak temiz bir çevre meydana gelir? diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü