Esnafın sıkıntısı iş değil nakit

Esnafın sıkıntısı iş değil nakit

ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI KÖSTEKLİ ESNAFIN İŞ KAYGISININ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI KÖSTEKLİ ESNAFIN İŞ KAYGISININ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Esnafın sıkıntısı iş değil nakit

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, esnafların en büyük sıkıntısının iş değil tahsilat olduğunu, piyasada nakit para sıkıntısının çekildiğini söyledi.

SIKINTI NAKİT PARA

KESOB Başkanı Köstekli, küçük esnafın iş sorunu olmadığını kaydederek, küçük esnafın veresiye çalıştığı için sorunlar yaşadığını söyledi. Esnafların genelde sıcak para sıkıntısının olduğunu kaydeden Köstekli, "Bu da küçük bir şehir olmamızdan kaynaklanıyor. Halk arasında veresiye denilen açık hesap çalışma şekli Kırıkkale´de biraz yaygın. Veresiyeyle çalışma şekli bizim esnafımız arasında da yaygın. Bizim en büyük sıkıntımız iş değil tahsilat. Piyasada herkesin en büyük sıkıntısı nakit para" diye konuştu.

SİGARA VE EKMEK SATILMASIN

Köstekli "Alışveriş merkezleri dünyanın bir gerçeğidir. Bunu kabul etmek lazım. Küçük esnafın alışveriş merkezleriyle mücadele etmesi için çeşitli tedbirler alınabilir. Bizim önerilerimiz var bu konuda ama kabul görmüyor. Sigara ve ekmek büyük alış veriş merkezlerinde satılmasın. Bunların çok büyük bir kar marjı yok. Alış veriş merkezlerindeki zincir mağazaların bunlara ihtiyacı da yok. Ama bizim küçük esnafımızı sürükleyen ürünler bunlar. Büyük alış veriş merkezlerinde sadece sigara satışı yasaklansa ben küçük esnafa bir hareketlilik geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

ESNAF KERMESLERDEN DERTLİ

Yılın belirli aylarında ilimizde kermesler düzenlendiğini dile getiren Köstekli, ?Kermeslerimiz hijyenden uzak faaliyet göstermektedir. Örnek verecek olursak nerede yapıldığı belli olmayan pasta, börek gibi ürünleri açık havada satıyorlar. Ayrıca kermesi düzenleyenler kira, işçi parası, girdi maliyeti gibi ödemeler yapmıyorlar. Bu satışlardan dolayı iş yerinin vergisini veren kirasını ödeyen, maaşını ödeyen gibi devlet denetiminden geçen işyerlerinin esnaf ve sanatkârı olumsuz etkiyor. Kermeslerin kaldırılması gerekiyor. Kermeslerde öğrencilere destek olmak amacıyla yaptıklarını beyan ediyorlar. Devletimiz öğrencilere gereken desteği veriyor.?

ESNAFLARIMIZ REKABET YAPAMIYOR

Köstekli, ?İlimizde faaliyet gösteren kamu, kurum ve kuruluşları kendi mensupları için yaptırmış oldukları sosyal tesisler bulunuyor.  Lokanta, otel, kıraathane, düğün salonu gibi yerlerde kurumlar kendi mensuplarının haricindeki insanlara da hizmet veriyorlar. Esnaflarımız bu kurumlar karşısında rekabet yapamıyorlar. Talebimiz kamu, kurum ve kuruluşları kendi mensupları dışında kimseye hizmet vermesin? dedi.

HABER MERKEZİ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü