Esnafımız bu Ramazan´da bari biraz nefes alsın

Esnafımız bu Ramazan´da bari biraz nefes alsın

LOKANTACILAR VE PASTACILAR ODASI BAŞKANI YURDALAN EROĞLU SEYYAR SATICILARI UYARDI.

LOKANTACILAR VE PASTACILAR ODASI BAŞKANI YURDALAN EROĞLU SEYYAR SATICILARI UYARDI.

Esnafımız bu Ramazan´da bari biraz nefes alsın

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu pide fiyatlarında her hangi bir değişiklik yapılmadığını söyledi. Eroğlu ayrıca sokakta tatlı ve benzeri gıda maddesinin satışının yasak olduğunu belirterek ?Esnafımız bu Ramazanda bari biraz rahat nefes alsın? dedi.

RAMAZAN ÖNLEMLERİ ALINDI

Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu Ramazan ayı dolayısıyla Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Murat Karadağ´ın sorularını yanıtladı, Eroğlu öncelikle esnafların iyi bir ramazan geçirmesi ve vatandaşlara iyi hizmet vermesi açısından her türlü önlemin alındığını söyledi. Özellikle pide imal eden fırınların, tatlı ve benzeri gıda maddeleri üreten ve satan, et ve et ürünleri ile uğraşan esnafların temizlik konusunda kurallara uymaları konusunda ilgili kuruluşlar tarafından özel ekipler oluşturulduğunu söyledi.

PİDE FİYATLARI DEĞİŞMEDİ

Yurdalan Eroğlu, öncelikle her Ramazan ayında fiyatı konusunda sorun olan Ramazan Pidesi fiyatlarında her hangi bir değişiklik yapılmadığını söyledi. Geçtiğimiz yıl 300 gram susamlı ve yumurtalı pidenin 2 liradan satıldığını bu yılda aynı fiyattan satılacağını belirterek girdi fiyatlarının neredeyse yüzde 50 artmasına rağmen örneğin un ve susama gelen zamlara rağmen pide fiyatını değiştirmediklerini bu konuda her hangi bir şikâyet durumunda fahiş fiyat veya düşük fiyat uygulayan fırınlar hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.

SEYYAR SATICILARA İZİN YOK

Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu her Ramazanda tam bir sorun olan seyyar satıcılar konusunda da ciddi önlemlerin alındığını söyledi. Tarım ve Belediye Zabıtası ile bu yıl seyyar satıcılar konusunda ortak hareket edeceklerini belirten Eroğlu daha çok tatlı ve benzeri ürünlerin seyyar camekânda satışının kesinlikle yasak olduğunu söyledi. Diğer tüm gıda ürünlerinin seyyar satışının kesinlikle yasak olduğunu belirten Eroğlu vergi ve kira ödeyen, eleman çalıştıran sigorta yatıran esnafların bu seyyarlar yüzünden mağdur olduğunu belirterek ?Bırakın esnaflarımız bu Ramazanda bari rahat etsin? dedi.

İMALAT YERİ BELİRTİLMEK ŞARTIYLA

Yurdalan Eroğlu her Ramazan ayında özellikle tatlı ve tatlı ürünlerinin çok fazla tüketildiğini bu nedenle bu yönde seyyar satıcıların pide ve benzeri ürünlerin yanı sıra tatlı ve benzeri ürünleri de seyyar satışa sunduklarını söyledi. Vatandaşların da ucuz diye seyyarda satılan tatlılara yöneldiğini kaydeden Eroğlu oysa gerçek tatlının maliyetinin seyyarda perakende satılan tatlının çok üstünde olduğunu belirterek vatandaşların seyyardan kesinlikle tatlı almamalarını önerirken imalat yeri belirtilen levha bulunan seyyarlara belli noktalarda izin vereceklerini ifade etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ