Esnafa ilaç gibi destek

Esnafa ilaç gibi destek

KESOB Başkanı ve İŞKUR Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Köstekli işbaşı eğitim programı hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı. Köstekli,?Esnafımız yanında çalıştırdığı işçiye 6 ay boyunca maaş ödemiyor, sağlık sigortasını da İŞKUR karşılıyor? dedi.

6 AY SONRA İSTEĞE BAĞLI
Köstekli açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?İŞKUR?un başlatmış olduğu ?İşbaşı Eğitim Programı? işverenimize ve esnafımıza büyük fırsatlar sunmaktadır. Bu program sayesinde işsizlerimize istihdam yaratmakla beraber esnafımıza maddi açıdan kolaylık sağlamaktadır. Esnafımız yanında çalıştıracağı işçi için İŞKUR?a başvuruda bulunuyor. Aradığı kritere göre İŞKUR personeli buluyor ve istihdamı sağlıyor. Esnafımız yanında çalıştırdığı işçiye 6 ay boyunca maaş ödemiyor. Sağlık sigortasını da İŞKUR kendi karşılıyor. Eğer işçi ?ben burada çalışmam? derse o iş yerinde çalışmıyor. Ancak esnafımız da ?6 ay seni çalıştırdım, işe almıyorum? diyemiyor.?
ÖNCE İŞKUR?A BAŞVURUN
?Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği olarak esnafımızın yararına olan bu projeye katılmalarını ve yanlarında çalıştıracağı işçiyi almadan önce İŞKUR?a müracaat edip hem istihdam yaratıp hemde kalifiye işçiyi bulup, üstelik 6 ay boyunca maaş ödemeyecekleri gibi sağlık sigortası da yatırmayacaklardır. İşbaşı Eğitim Programı hizmetlerinden yararlanabilmek için aşağıda yer alan bilgileri ve ekleri içerecek yazı ile İşkur İl Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir: Tüzel Kişiliği Gösterir Belge (Ticaret Sicil Gazetesi- Oda Kayıt Belgesi İl Genelinde Aynı Vergi Numarası Altında Kayıtlı Tüm İşyerlerinize Ait Çalışanların Son 3 Aylık Hizmet Listesi (Çalışan İsimlerini İçeren Sigortalı Hizmet Listesi İl Genelinde Aynı Vergi Numarası Altında Kayıtlı İşyerlerinizin Son 3 Aylık SGK Tahakkuk Belgesi, İşveren Taahhütnamesi.?
GÜNLÜK 25 LİRA ÖDEME
?Hâlihazırda Kısa Çalışma Ödeneğinden Yararlanıldığı/Yararlanılmadığı Bilgisinin Üst Yazıda Belirtilmesi, Programın Süresi (6 aydan uzun olmamak üzere), Günlük Çalışma Saatleri, Eğitim Yeri Adresi İmzaya Yetkili Kişinin Yetki Belgesi ve Noter Onaylı İmza Sirküleri,Katılımcılarda aranan özellikler (yaş aralığı, eğitim aralığı ?en az 16 yaş ve en az İlköğretim mezunu olmak koşuluyla-), Başvuru Formu (Eksiksiz doldurulmuş olması gerekmektedir. Program süresi en fazla 6 aydır. Program süresince İşveren hiçbir masraf yapmamakla birlikte; İŞKUR stajyere günlük 25 TL ödeme ve Genel Sağlık Sigortası + İş Kazası ve Meslek Hastalığı sigortası yapmaktadır. Programın sonunda İşverenin yükümlülüğü ise katılımcıların en az % 20 sini istihdam etmektir.? 


1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı