ESNAF HARÇLIK DEĞİL DESTEK İSTİYOR

ESNAF HARÇLIK DEĞİL DESTEK İSTİYOR

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, pandemi sürecinde zor günler yaşayan esnafların sorunlarını dile getirdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de etkisini gösteren Koronavirüs salgını nedeniyle alınan devlet kararı ile işletmelerini kapatmak zorunda kalan bazı esnaflar zor günler yaşıyor. Salgın nedeniyle devlet tarafından çeşitli destekler sağlansa da bu destekler evine ekmek dahi götürmekte zorlanan esnafların yarasına merhem olmuyor. İşletmelerinin kısıtlamalar dahilinde yeniden açılmasını isteyen esnaflar, bu şekilde sürecin uzaması halinde herksin dükkanını satışa çıkartacağını ifade ediyor.

Yaşanılan bu durumlar karşısında açıklamalarda bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, pandemi sürecinde zor günler yaşayan esnafların sorunlarını dile getirdi. Köstekli, “Hükümetimiz gerekli olan adımlarını atmaktadır ancak bu yardımlar malumunuz yeterli değildir” dedi. Esnafların bu destek paketinden umduğunu bulamadığını söyleyen Köstekli, mart ayından bu yana hiç kepenk açmayan esnafın da olduğuna işaret ederek, bu konuda daha fazla taleplerinin olduğunu aktardı.

Köstekli, “Mart 2020’den beri tüm dünyada ve ülkemizde maddi ve manevi krize yol açan pandemi nedeni ile esnaf ve sanatkarımız zor durumdadır. Hükümetimiz gerekli olan adımlarını atmaktadır ancak bu yardımlar malumunuz yeterli değildir. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları temsilcisi olarak hükümetimizden beklentilerimiz vardır ve devam etmektedir. Esnafımızın kamuya olan borçları nedeni ile e- icra yani haciz işlemlerinin bir an evvel durdurulmasını ve BAĞ-KUR prim borçlarının ertelenmesini acil olarak talep ediyoruz” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ