Esnaf geçim derdinde odalar seçim derdinde

Esnaf geçim derdinde odalar seçim derdinde

Yüksek kira, elektrik, doğalgaz ve diğer girdi fiyatlarındaki artış küçük esnafı bitme noktasına getirdi.

YÜKSEK KİRA, ELEKTRİK VE DOĞALGAZA GELEN ASIRI ZAMLAR KÜÇÜK ESNAFI BİTİRME NOKTASINA GETİRDİ.

 

Yüksek kira, elektrik, doğalgaz ve diğer girdi fiyatlarındaki artış küçük esnafı bitme noktasına getirdi. Bu istikrarsız artışlar karşısında ayakta durmaya çalışan esnafların çoğu kepenk kapatmak zorunda kalırken bazıları giderleri kısmaya çalışıyor. Bu arada kendilerinin temsilcisi odalardan hiçbir ses çıkmadığı gibi onlar kendi koltuklarını korumaya çalışıyor.  

 

MALİYETLER SÜREKLİ ARTIYOR

Kamuoyunda rant geliri olarak tanımlanan faiz gelirinden stopaj tamamen kaldırılırken bugünlerde siftahsız dükkan kapatan küçük esnaftan kira stopajı alınmaya devam ediyor. Bu arada oranın yeniden yüzde 20’ye çıkacağı yönündeki iddialar ve tak girdi fiyatlarına yapılan zamlar esnafı adeta şaşkına çevirirken bağlı bulundukları odaların şu sıralarda seçim derdine düşmüş olmaları esnafları çileden çıkartıyor. Kira, elektrik, doğal gaz ve son olarak ta asgari ücrete yapılan zamlar ile günlük değişen fiyatlar birçok esnafa dükkan kapattırıyor. Kırıkkale’de son birkaç ayda onlarca esnafın işi bıraktığı bildiriliyor 

 

SATILIK VEYA KİRALIK DÜKKAN

Ağırlaşan hayat şartları ve durmak bilmeyen vergiler, zamlar ve sürekli değişen fiyatlar en çok küçük esnafı vuruyor. Sattığı ürünü yerine koymada zorlanan esnaf ağırlaşan vergi yükünü kaldıramazken bir çok esnafın ya dükkanını kapattığına ya da işini askıya aldığına şahit oluyoruz. Özellikle son günlerde Kırıkkale’de kiralık dükkan sayısının arttığı dikkat çekerken bir çok esnafın ise işini küçültme yoluna gittiği gözleniyor. Konuşmaya çalıştığımız esnafların bu durum hakkında yorum yapmaktan çekinirken kendi temsilcileri olan esnaf odalarının da sesiz kaldıkları gibi bugünlerde seçim derdine düşmüş olmaları esnafları daha da üzüyor.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız