ESNAF BORÇ BATAĞINDA

ESNAF BORÇ BATAĞINDA

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Süleyman Köstekli, Ramazan ayında kapalı olacağı açıklanan esnafı yine korku sardığını dile getirdi.

KESOB Başkanı Süleyman Köstekli, tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 nedeni ile Esnaf ve Sanatkârın zor günler geçirdiğini dile getirerek, “2020 yılının Mart ayından itibaren Esnaf ve Sanatkârımız ayakta kalma mücadelesi veriyor. 29 Mart’da Sayın Cumhurbaşkanımız Covid-19 ile mücadelede yeni açıklamalarda bulunmuş, Kafe, restoran, lokanta, çay ocakları (yeme-içme) gibi sektörlerin Ramazan ayı boyunca gel-al ve paket servis yapabileceklerini, esnafımızın içeri müşteri kabul edemeyeceklerini duyurmuştur”

 “Alınan tedbirlere esnafımızın uyduğunu, birçok denetimden geçtiğini ancak Ülkemizde ve ilimizde artan pandemi vakalarının yalnızca esnafımızdan kaynaklanıyormuş gibi gösterilmesine de bir anlam veremiyoruz. Bütün bu vaka artışlarının esnafa yüklenmesini anlamlı bulmuyoruz. Bu zorlu süreçte milletçe kurallara uymamız gerektiğini yeniden hatırlatıyoruz. Hükümetimiz Esnafımıza Gelir kaybı desteği, kira yardımı ve ciro kaybı desteği gibi yardımlarda bulunmuş, Kredilerin ertelenmesinde, vergi, SGK ve odalara olan aidatlarına yapılandırma hakkı getirmiştir.

Esnafa yapılan yardımların esnafı rahatlatmadığını dile getiren Başkan Köstekli, “Halen sıkıntılılar ve borç batağına saplanmışlardır. Devletimizin yaptığı yardımları olumludur ancak yetersizdir. Renk haritasında ilimiz 3. Tehlikeli bölgede yer almış Cumartesi günleri iş yerleri açılmış, az da olsa nefes almıştık. Ramazanda kapalı olacağı açıklanan esnafımızı yine bir korku sarmıştır. “Devletimizden esnafımıza faizsiz ve en az 6 ay sonra ödemeye başlayacak şekilde faizsiz kredi hakkı tanımasını, Vergi, SGK, Bağkur, primlerini durdurmasını istiyoruz. Ayrıca tüm vatandaşlarımızdan evde kalmalarını, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını özellikle rica ediyor, sağlık her şeyin başında gelir deyip bütün esnafıma hayırlı işler diliyor, şimdiden tüm hemşerilerimin ramazan aylarını kutluyorum” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ