Eski Ramazan havası yeniden canlandı

Eski Ramazan havası yeniden canlandı

Kırıkkale Belediyesi tarafından organize edilen Bir Başkadır Kırıkkale'de Ramazan Projesi” kapsamında düzenlenen Ramazan etkinlikleri başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerde, eski Ramazanlar yeniden yaşatıldı.

ESKİ OSMANLI GİYSİLERİ TANITILDI

Cumhuriyet Meydanında kurulan “Ramazan Sokağını” dolduran birlerce Kırıkkaleli eski Ramazan geleneklerini doyasıya yaşadı. Sevgi yolu üzerinde kurulan sokağa gelenlere şerbet, pamuk şekeri, macun ve helva ikram edildi. Eski Osmanlı giysili görevliler vatandaşlarla ilgilendi.

KUR’AN-I KERİM ZİYAFETİ

Etkinlikler ünlü hafızların okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. İftardan sonra Cumhuriyet meydanına gelen Kırıkkaleliler Kur’an-ı Kerim Tilavetini huşu içinde dinlerken hoş vakit geçirmenin hazzını yaşadılar. Türk Tasavvuf Musikisinden örnek müziklerin seslendirdiği konser beğeni ile izlendi. Türk Musikisinin güçlü seslerinden oluşan sanatçıların seslendiği parçalara katılımcılarda eşlik etti.

MÜZİK EŞLİĞİNDE SEMA GÖSTERİSİ İSE BEĞENİ

Bu arada Hacivat-Karagöz oyunu ve kukla gösterisinin yer aldığı etkinlikler Kukla Tiyatrosu sanatçılarının gösterisi ve Hacivat-Karagöz oyunu ile devam etti.  Ramazan sokağında birde kitap sergisi açıldı. Kitapseverler istedikleri kitapları çay ve kahve eşliğinde okuma imkânı da buldu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı