Eski ilaç paniği

Eski ilaç paniği

Covid 19 testi pozitif çıkanlara ve temaslı olduğu belirlenen kişilere verilen haplar kafa karıştırıyor.

Tabletin kutusu üzerindeki son kullanma tarihinin silinerek yerine yenisinin yazılması kullananlar arasında paniğe neden olduğu gözleniyor. Sosyal medyada bu yöndeki paylaşımların ardı arkası kesilmiyor.

 

HER GEÇEN GÜN YENİ BİR İDDİA

Alının önlemlere rağmen önlenemeyen önlenemediği gibi vaka sayısında sürekli değişiklik göstererek günlük yaşantımızı etkilediği gibi tüm dünyada tam bir sağlık sorunu haline gelen Covid-19 için alınan önlemler ve tedavi yöntemleriyle ilgili iddialara her geçen gün yenileri ekleniyor. Daha önce hastalara verilen sıtma ilacının ölümlere neden olduğu iddiasıyla yasaklanmasından sonra şimdi verilen ve birinci gün sabah akşam 16, ikinci gün aynı şekilde 6 tablet alınması gerektiği söylenen ilaçların kutusundaki son kullanma tarihinin silinerek yerine başka tarih yazılması kafaları karıştırıyor. Kullanıcıların bir çoğunun dikkati sayesinde ortaya çıkan bu durumun sosyal medyada sık. Sık gündeme gelmesi ve paylaşılması paylaşılmasının ise toplumda paniğe neden olduğu gözleniyor.

 

KAFAMIZ KARIŞTI KULLANMADIK

Eşi ve kendisi yaptırdıkları test sonuçları pozitif çıktığı için Hasandede köyündeki evlerinde karantinaya alınan Amil Güngör kendilerine verilen 200 mili gram Favicovir isimli tablet kutusunu incelediğinde son kullanma tarihinin silinerek yerine başka bir tarih yazılmış olmasını hayretler içinde gördüğünü söyledi. Daha öncede bu ilaçla ilgili bazı iddiaların ortaya akıldığını bildiği için kendisinin kullanmadığını sağlığının ise gayet iyi olduğunu belirten eski futbolcu Güngör “Eşim bir süre önce geçirdiği bir kaza sonucu hastaneye gidip geldik bu sırada eşim rahatsızlanınca ikimizde test yaptırdık, ikimizin de sonucu pozitif çıktınca bizi evde karantinaya aldılar. Bu arada bu antibiyotiği de birinci gün sabah akşam sekizer adet, ikinci günde üçer adet kullanmamız söylediler. Dediğim gibi ben kullanmadım eşim ise kullandı. Karantinanın onuncu günündeyiz şu ana kadar ikimizin de hiçbir sıkıntımız yok” dedi.

 

MUTLAKA AÇIKLAMA YAPILMASI LAZIM

Covıt-19 testi pozitif çıkan hastalara verilen ve düzenli olarak kullanmaları tavsiye edilen Favicovir isimli hapların kutusundaki son kullanma tarihlerin değiştirilmiş olması ve bu şekilde hastalara tavsiye edilmesinin hiç olmazsa bir açıklamasının olması gerektiğini söyleyen vatandaşlar bu illet ile ilgili zaten insanların kafasının yeterince karışık olduğu bir gerçek iken yetkililerin bu duruma bir açıklık getirmesi isteniyor. Kamuoyunda özellikle sosyal medyada gündeme getirilen hapların son kullanma tarihi geçtiği halde hastalara verilmesinin bir açıklamasının olduğu vatandaşlar tarafından söyleniyor. Sürecin diğer illere göre daha iyi yöneldiği bilinen bir gerçek ortadayken bu duruma da bir el atılması bekleniyor.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama