Eski Sağlık Bakanı Durmuş, Kırıkkaleliler Vakfında

Eski Sağlık Bakanı Durmuş, Kırıkkaleliler Vakfında

KIRIKKALELİLER VAKFINDA HOŞ SOHBET...

Eski Sağlık Bakanı Durmuş, Kırıkkaleliler Vakfında

Kırıkkaleliler Vakfının geleneksel Cuma sohbetlerinde bu kez Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş konuk oldu.

ÇALKAN İLE BİRLİKTE KONUK OLDU

Bakan Durmuş ile birlikte Kırıkkaleliler Derneği Başkanı Hikmet Çalkan da konuk oldu. Kırıkkaleliler Eğitim Kültür Sağlık Sosyal Yardım Vakfı (KALE-VAKIF) bu geleneği sürdürürken bu güne kadar yöreye hizmet etmiş siyasi parti temsilcilerini, tanınmış kişileri vakıf üyeleri ile buluşturuyor. Kırıkkaleliler Eğitim Kültür Sağlık Sosyal Yardım Vakfı Başkanı Aytekin Araç;  Bakanlığı döneminde Kırıkkale´ye ve yurdun her sathına önemli sağlık hizmetlerinde bulunmuş Eski Sağlık Bakanı Doç. Dr. Osman Durmuş´u üyelerimizle buluşturmaktan son derece memnun olduklarını söyledi.

HİZMETLERİNİ ANLATTI

Durmuş sözlerinin başında Kırıkkale´yi çok sevdiğini, Kırıkkalelilere vefa borcu olduğunu belirtti. Durmuş ? Kırıkkalelilere benim vefa borcum var. Beni meclisi gönderdiler. Bu ülkenin Sağlık bakanı olmamama vesile oldular. Kimseye kırgın değilim. Bu günden sonrada Kırıkkale´den siyaseti düşünmüyorum. ?dedi. Dış politika ve coğrafyamız konusunda Cuma sohbetini veren Eski Sağlık Bakanı Doç. Dr. Osman Durmuş, Türkiye´nin zor bir dönemeçten geçtiğini, diplomasinin hoşgörüden ibaret olduğunu, ama hiçbir zaman teslimiyet olmaması gerektiğini, küresel güçlerin dünyayı yönetmek istemesinden kaynaklanan Ortadoğu da sorunlar olduğunu söyledi.

SOR VE CEVAP

Soru cevap bölümünde sohbete katılanların sorularını cevaplandıran Eski Sağlık Bakanı Doç. Dr. Osman Durmuş AK Parti hükümetinin icraatlarından hangilerini beğeniyorsunuz sorusuna ?Afrika ülkeleri ile ilgili yapılan girişimleri destekliyor beğeniyorum. Suriye ve Irakta gelişen olaylar karşısında Yasak bölge veya güvenli bölge oluşturulmasını destekliyorum. Bence bunlar doğru işler. Ancak Akdeniz´e Rusya´nın inmek istemesinin altında doğalgaz var. Buna dikkat etmeliyiz. Türkiye bir savaşa girecekse bunun bir geçerli sebebi olmalı. Amerika Ortadoğu konusunda bizimle samimi değil. İkili oynuyor buna da dikkat edilmelidir?dedi.

GÖRMEK İSTERİZ

Vakfın kurucularından ve Kırıkkaleliler Derneği Başkanı iş adamı Hikmet Çalkan da sohbetinde sivil toplum kuruluşların son yıllarda her kesimden ilgi gördüğünü, önümüzdeki yıllarda yerel meclislerde temsilcilerin daha aktif rol alacağını, yaşadığı tecrübeleri ve iş hayatındaki gelişmeleri anlattı. Sohbet aralarında Hacı Taşan´ın oğlu Sondur Taşan kemanı ile yöresel türküler seslendirdi. Türkiye Çiğ köfte şampiyonu iletişimci Emre Oluk tarafından özenle hazırlanan çiğ köfteler ayran eşliğinde ikram edildi. Kırıkkaleliler Vakfı Müdürü Zekeriya Ersarı da Cuma sohbetlerine Ankara´da yaşayan Kırıkkaleli hemşerileri her fırsatta görmek istediklerini söyledi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü