Eski polise 6 yıl 9 ay hapis cezası

Eski polise 6 yıl 9 ay hapis cezası

BANK ASYA´YA PARA YATIRMASINI İSTEMİŞLER

Eski polise 6 yıl 9 ay hapis cezası

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin davada yargılanan tutuklu sanık eski polis memuru, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Selçuk Kemer, hazır bulundu.

6 YIL 8 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Sanık Kemer, savunmasında, sohbete katıldığı yönündeki tanık ifadesini kabul etmediğini iddia ederek, tanığı birkaç kez gördüğünü söyledi. Tanığın etkin pişmanlıktan yararlanmak için ismini verdiğini ileri süren Kemer, "Çocuklarım FETÖ´nün okullarında okuyordu. Tanık bu yüzden de ismimi vermiş olabilir. Suçlamaları kabul etmiyorum ve beraatımı talep ediyorum." dedi. Mahkeme heyeti, sanığa, silahlı terör örgütü üyeliğinden 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

BANK ASYA´YA PARA YATIRMASINI İSTEMİŞLER

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada, meslekten ihraç edilen tutuksuz sanık üsteğmen F.K. ile avukatı hazır bulundu. Silahlı terör örgütü üyeliğinden yargılanan F.K, savunmasında, HTS analizindeki kişilerin çoğunun meslektaşı olduğunu öne sürdü.

BUNLARDAN EMİR ALMADIM

Bildiği her şeyi anlattığını ifade eden F.K, "FETÖ ile ailemin maddi durumundan dolayı tanıştım. Ailemin maddi durumu iyi değildi. 2000 yılında Kuleli Askeri Lisesine başladım ve 2004 yılında mezun oldum. 2008 yılında da Kara Harp Okulunu bitirdim. Aracımı satıp Bank Asya´ya para yatırmamı istediler ancak yatırmadım. Ben dini duygularla bu yapıya gittim. Dini duygularımı da istismar ettiler. Hiçbir suça bulaşmadım ve bunlardan emir almadım" diye konuştu.

DURUŞMAYI 19 ARALIK´A ERTELEDİ

F.K, askeri okullara girmek için ve sonrasında da soru almadığını ileri sürerek, kendisini şöyle savunmaya çalıştı: "ByLock´u bilmeden yükledim. Sadece buluşma zamanlarını belirlemek için kullandım. Askeri okulda okurken hafta sonu izinlerinde sohbete katılmak için sohbet imamları sabit telefonla arardı. 2015 yılında tamamen bunlardan ayrıldım. Bundan sonra da üzerime düşeni yapmaya hazırım. Beraatımı talep ediyorum." Mahkeme, sanığın adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasının devamına karar vererek duruşmayı 19 Aralık´a erteledi.

HABER: Ferman Aybars Gök



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ