Eşit ücrette yeni adaletsizlikler

Eşit ücrette yeni adaletsizlikler

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı A.Yücel Karabacak eşit işe eşit ücret düzenlemesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Hükümetin kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için çıkardığı 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ücret adaletini tam olarak sağ

BÜYÜK VEBAL
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı A.Yücel Karabacak, açıklamasını şöyle sürdürdü; ?Aynı unvan ve aynı kadroda olanların farklı ücret almasının önüne geçilmesi için getirilen yeni düzenlemede; öğretmenlerin, profesörlerin, doçentlerin, yardımcı doçentlerin, araştırma görevlilerinin ek ödemelerinde hiçbir artış olmazken, üst düzey yöneticilerin ek ödemelerinde hatırı sayılır artış yapılmıştır. Düşük maaş alan memurlarla yüksek maaş alanlar arasındaki fark daha da artarak 5,8 kata çıkarılmış, kamudaki ücret uçurumu daha da derinleştirilmiştir. Bugün öğretmenlerin maaşı kamudaki en düşük ücret seviyelerinden biri haline gelmiştir. Bu vefasızlığı gelecek nesilleri yetiştiren ve bu ülkenin kilometre taşı olan öğretmenler asla unutmayacaktır. Öğretmen ve akademisyen maaşlarına bugüne kadar iyileştirme yapmayanlar, bu meslek grubunu görmezden gelenler büyük vebal altına girmektedir. Özlük haklarının düzeltilmesi gereken öğretmenlerimizin ve akademisyenlerimizin bu şekilde mağdur edilmesi ülkemizin tarihine kara bir leke olarak düşmüştür. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eşit işe eşit ücret düzenlemesinde yapılan haksızlığın düzeltilmesi yerine, tüm gider kalemlerindeki ezici artışları görmezden gelerek, öğretmenlerin 9 yılda gerçekleşen maaş artışını bir başarı gibi sunmaktır. Bu durum büyük bir talihsizliktir ve siyaset etiği ile bağdaşmayan bir davranıştır.   Türk Eğitim-Sen olarak hak ettiğini almaktan başka bir talebi olmayan bu insanlara reva görülen muameleyi kınıyoruz. Adalet diye haykırarak, adaletsizliklere imza atanların, birbiriyle çelişen uygulamaları hayata geçirenlerin, ayrımcı politikalarla çalışanlar arasında barış ve huzuru bozanların artık tüm bunlara bir son vermesini istiyoruz.?
 
ŞİDDETLE KINIYORUZ!
?Öte yandan bu ülkenin kalkınmasından pay alamayan, bugüne kadar maaşlarında hiçbir şekilde iyileştirme yapılmayan, eşit işe eşit ücret düzenlemesinde yok sayılan öğretmen ve akademisyenler olarak bir gecede emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zamla şoke olduk. Kamu çalışanlarının büyük bir çoğunluğu yoksulluk sınırının altında ücretle geçinmeye çalışırken; iki yıl milletvekilliği yapanların emekli olduğunda Cumhurbaşkanına bağlanan aylığa endeksli olarak bugün için 8 bin TL tutarında emekli maaşına hak kazanmış olması içimizi sızlatmıştır. Cumhurbaşkanı?ndan talebimiz; ilaç katkı payları görüşüldüğü sırada, Meclis?ten jet hızıyla geçen emekli milletvekillerinin maaşlarına zam yapılmasını öngören yasayı veto etmesidir. Çünkü emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zam toplum vicdanını zedelemektedir. İşçinin, memurun, asgari ücretlinin, emeklinin zamlardan cüzdanı yanarken, işsizlik yıldan yıla artarken, gelir dağılımındaki adaletsizlik büyürken, öğretmenlerin, akademisyenlerin ve diğer çalışanların maaşları yerinde sayarken, çalışanlar yüzde 3?lük zam oranlarına mahkûm edilirken; emekli vekillerin maaşlarında alelacele yapılan düzenleme siyasi etikle nasıl bağdaştırılabilmektedir? Öğretmen, akademisyen ve diğer çalışanlara hakkını teslim etmeyenleri, çalışanları yoksulluğun kucağına itenleri ve tam 15 aydır 4688 Sayılı Sendika Kanununda yapılacak düzenlemeleri beklettiği halde, kendileri için 15 dakikada kanun çıkaranları şiddetle kınıyoruz! Giderek pahalanan hayat şartlarını bu ülkeyi yönetenlerin hatırlamasını isterken, iğneden ipliğe her şey peşi sıra zamlanırken, çalışanlar ay sonunu getirmekte zorlanırken, vekillerin kendi derdine düşmesi inanılır gibi değildir. Ama herkes bilmelidir ki; halkın vekili olduğunu unutanları biz de unutmayacağız. Birileri sırça köşklerinde emekli maaşının keyfini süredursun, bu ülkenin gerçek üretenleri yılmadan mücadelesine devam edecektir.?


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ