Eşit işe, eşit ücret istiyoruz

Eşit işe, eşit ücret istiyoruz

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Toplu sözleşme hakkından 18 ay geçtiğini ve herhangi bir ücret artışı olmadığını söyledi. Toplu sözleşme talebinin meclise götürüleceğini söyleyen Kahveci, ?Toplu sözleşme masasına götüreceği taleplerin başında

DÖNER SERMAYE HAKLARIMIZ GENİŞLETİLMELİ
Toplu sözleşme yasasının TBMM?de kabul edilmesi ile birlikte kamu çalışanlarının sosyal ve özlük haklarındaki sorunlara artık nokta koymak istediklerini belirten Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, toplu sözleşme masasından çalışanlar adına güzel haberlerle kalkmak istediklerini söyledi.?Çalışanlar arasındaki iş barışını ve çalışma motivasyonunu bozan döner sermaye dağılımında adil bir düzenleme yapılmasını istiyoruz? diyen Kahveci, bazı hastanelerin kimi zaman gelirlerinin yüzde 15-20?si gibi çok düşük bir oran üzerinden personeline döner sermaye dağıttığını belirtti.
 
TOPLU SÖZLEŞMEDE İSTEKLERİMİZİ SUNACAĞIZ
Kahveci, toplu sözleşme görüşmelerinde personele dağıtılan oranın kurum gelirlerinin yüzde 50?sinden az olmamasını isteyeceklerini bildirdi. Toplu sözleşme görüşmelerinde çözüm bekleyen birçok sorunu gündeme getireceklerini belirten Kahveci, diğer kamu çalışanlarının ek ödemelerinde olduğu gibi sağlık çalışanlarının hak ettiği döner sermayelerinin ek ödeme kadar olan kısmının da her ayın 15?inde maaşla birlikte verilmesi gerektiğini söyledi. Kahveci ek ödeme tutarı olan söz konusu kısmın vergiden muaf tutulması ve emekliliğe yansıtılması taleplerini de toplu sözleşme masasına getireceklerini ifade etti.
 
ÜCRETLER ARTIRILMALIDIR
Üniversite hastanelerinde görev yapan hekimlerin garanti gelir oranlarının, Sağlık Bakanlığı?nda çalışan hekimlerde olduğu gibi artırılması gerektiğinin altını çizen Kahveci, ?Bu sayede üniversite hastanelerinde görev yapan hekimlerin de emeklilik hak kayıpları engellenmiş olur? şeklinde konuştu. Yalnızca hekimlerin değil hekim dışı personelin de üniversitelerde mağduriyet yaşadığını söyleyen Kahveci, ?Üniversite hastanelerinin döner sermaye dağıtımı birbirinden çok farklı olabilmektedir. Sağlık Bakanlığı hastanelerine benzer şekilde genel bir uygulama birliği sağlanmalıdır? dedi.
 
24 SAAT SAĞLIK HİZMETİ SUNUYORUZ
Sağlık çalışanlarının yirmi dört saat kesintisiz sağlık hizmeti sunduğuna dikkat çeken Kahveci ?Sağlık çalışanlarımız ne yazık ki birçok mesleki riskle de karşı karşıyadır. Buna rağmen ürettikleri sağlık hizmetlerinin karşılığında hak ettikleri döner sermayelerine, tavan oranları ve katsayılardaki adaletsizlikler nedeniyle el konulmaktadır. Özellikle eğitim ve araştırma hastanelerinde çalışan hekim dışı personele ödenen döner sermayeler son yönetmelik marifetiyle daha da düşürülmüştür? dedi.
 
20 YILI GERİDE BIRAKTIK
Sendikal faaliyetlerde 20 yılı geride bıraktığını hatırlatan Kahveci ?Türk Sağlık-Sen her türlü baskıya ve engellere rağmen 20. yılını geride bıraktı. 20 yıldır sürdürülen onurlu mücadelede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türk Sağlık-Sen gerçek sendikacılığın adresi olarak çalışanlar için hak bildiği yolda yürümeye hiç durmadan devam edecek?  dedi. TBMM`de olan Toplu Sözleşme Yasasına da değinen Kahveci söz konusu tasarısının kamu çalışanlarının beklentisini karşılamaktan uzak olduğunu kaydetti. Demokrasiden uzak, katılımcılığı esas almayan bir yasa tasarısının kabul edilemez olduğunu ifade etti.
 
YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINI İNCELİYORUZ
Konuşmasında Yeni anayasa ile ilgili çalışmalardan bahseden Kahveci Yeni Anayasanın daha demokratik, çağdaş ve özgürlükçü, temel hak ve hürriyetleri teminat altına alan ve çalışanların haklarını ileriye götüren bir anayasa olmasını arzu ettiklerini kaydetti. Kahveci Anayasa`nın ilk üç maddesinin muhafaza edilmesinin milli birlik ve bütünlük için şart olduğunun kaydederek bunun aksi söylemlerin iyi niyetle bağdaşmadığını belirtti. Toplantıya Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Eğitim ve Basın?dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal, Sosyal ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Polat katıldı.
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ