Eserlerini görücüye çıkardılar

Eserlerini görücüye çıkardılar

Kırıkkale Anadolu Lisesi öğrencileri yılsonu etkinlikleri kapsamında Kültür Merkezi?nde resim sergisi açtı. Cumartesi gününe kadar açık olacak olan sergide öğrencilerin kendi emekleri ile yaptıkları eserler sergileniyor.

FAALİYETLERİ ÖNEMSİYORUZ
Serginin açılışını Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüdaverdi Demir, eserlerin birer mükemmellik niteliği taşıdığını ve gelecek için önemli sanat buluşlara imza atabilecek nesiler yetiştiğini belirterek teknolojiye verilen önemin eğitimde bir adım daha önde olduğunu söyledi. Demir öğrencilerin sanata olan yatkınlığının ülke geleceğini doğrudan etkileyeceğini belirtti. Demir konuşmasını şöyle sürdürdü, ? Öğrencilerin yapmış olduğu 146 eser sanata verilen önemin göstergesidir. Okullarımızın son zamanlarda yapmış oldukları sergiler bizleri mutlu ediyor. Eğitim?in yanında bu tür sanatsal faaliyetleri de önemsiyoruz? dedi.

 ESER SAHİPLERİNDEN DİNLEDİ
Eserleri tek tek inceleyerek sohbet eden Demir eserlerin amaçlarını ve nasıl yapıldıklarını eser sahiplerinden dinledi. Sergideki tüm eserler ile yakından ilgilenen Demir öğrenci velileri ile de sohbet eden Demir. Öğrencilerin yeteneklerinin açığa çıkmasının önemli olduğunu söyleyen Demir, Günümüz koşullarında sanatın önemli olduğunu ve gelecek nesillerin de bu güç odaklı kendilerini geliştirmesinin ülke geleceği için önemli olduğunu söyledi. Demir ayrıca öğrencilerin okullarda teknolojiye yönlendirildiğinin de altını çizdi.

CUMARTESİ GÜNÜNE KADAR SERGİLENECEK
Okul Müdürü Kemal Erdem ise öğrencilerinin hem yılsonu etkinlikleri ile sosyallik kazanmasını hem de sanata olan ilgilerini somut ürünlere çevirmeleri için sergiyi düzenlediklerini belirterek öğrencilerin yetenekleri karşısında hayran olduklarını söyledi. Sanatsal olarak birçok eserin bulunduğunu söyleyen Erdem, ?Öğrencilerimizin kendi emeği ile yapmış olduğu 146 eseri Cumartesi gününe kadar sergilemeyi planlıyoruz. Bu konuda emeği geçen bütün öğrencilerime teşekkür ediyorum. Anadolu Lisesi öğrencilerimizin bu tür sanatsal faaliyetleri açığa çıkarmaları ve bu eserleri yapmaları gerçekten takdir edilecek bir durumdur. Öğrencilerimiz ile yine koordineli bir şekilde projeler üreterek eğitim ve öğretimin yanında sosyal projelere de önem vereceğiz? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ