Esas tavizi merak ediyorum

Esas tavizi merak ediyorum

Çözüm sürecinde son günlerde gelinen noktanın kaygı verici olduğunu belirten Avukat Abdullah Pekgöz, gidişatın teröristbaşının serbest bırakılmasına doğru bir seyir izlediğini kaydederek, Kandil imalı açıklamalar yapıyor. Tavizlerden bahsediyor. Daha ne

“15 NİSAN’DAKİ KUZEY KÜRDİSTAN`DAKİ TOPLANTIYA ÖCALAN DA KATILACAK”

“PKK`nın Kandil Sözcüsü, İmralı Canisinin iki numaralı adamı Karayılan yaptığı açıklamada, ‘AKP taslağı kabul ederse Nisan’daki kongremize Öcalan katılacak. Eğer süreç sonuçlanırsa 15 Mart’ta Türk Devletine karşı silahlı mücadeleyi durduracağız. 15 Nisan’daki Kuzey Kürdistan`daki toplantıya Öcalan da katılacak ve o kongrede gerillaların (PKK teröristlerinin) silah bırakıp bırakmayacaklarını’ söylemiş. Ben gazetenin yalancısıyım. Yukarıda tırnak içinde yazan Karayılan’ın açıklamalarını iyi okuyun. Eğer doğru ise boşa ‘tutanakları açıklarız’ tehdidi savurmuyorlar. Açıklamaları günümüz diline tercüme ettiğimizde çözüm sürecinde Apo’nun serbest bırakılması tali bir durum. Yine silah bırakmaları da tali bir durum demeye getiriyor.”

PKK’NIN SİLAH BIRAKMASI TALİ ŞEYLER İSE ESAS TAVİZ NE?

“Dikkat ederseniz ‘Öcalan kongrede hazır olacak ondan sonra diğer hususlar görüşülecek diyor.’ Hükümetin kamuoyuna çözüm sürecine ilişkin kırıntı şeklinde yaptığı açıklamalarda öncelik PKK’nın silah bırakması diyor ama Karayılan’ın açıklaması hiç de öyle değil. Yani acaba diyorum, Apo’nun serbest kalması, PKK’nın silah bırakması tali şeyler ise esas taviz ne?” şeklinde konuşan Avukat Abdullah Pekgöz, Çözüm Sürecinin ülkeyi nasıl bir noktaya sürüklediğinin hükümet tarafından halka açıklanması gerektiğini savundu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız