Eş durumu atamaları yeniden düzenlensin

Eş durumu atamaları yeniden düzenlensin

Milli Eğitim Bakanlığı`nın (MEB), öğretmen özür durumu atamalarını yeni baştan düzenleyen kararnameye Ağustos 2011?de göreve başlayan öğretmenlerden tepkiler yağmaya devam ediyor.

MAİL YAĞMURU
Gazetelerin ve internet sitelerini mail yağmuruna tutan öğretmenler, bakanlığın uygulamayı yeniden gözden geçirmesini talep ediyor. Gazetemize de gelen mailler tepkinin nedenli büyük olduğunu gösteriyor. Sosyal paylaşım sitelerinde de örgütlenen öğretmenlerin yaptığı ortak açıklamada şöyle deniliyor:?Bizler Haziran, Temmuz ve Ağustos 2011`de Türkiye`nin çeşitli illerinde öğretmenliğe atanıp, bayramın da araya girmesi ile 5-15 Eylül 2011`de göreve başlayabilen öğretmenleriz. Eşimizin bulunduğu İl?e atamamızı isteyebilmemiz için 1 yılı doldurmamız gerekmekte. 1 yılı doldurduğumuz tarih de yine 5-15 Eylül. Fakat Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer atanmaya hak kazanan kişileri 31 Ağustos`da işe başlayanlarla sınırlamayı planlamakta.?
 
?İL EMRİ?
?Eğer bu sınırlama 31 Ağustos olarak baz alınırsa 5-15 Eylül`de atananlar sadece "5 GÜN" ile atanma hakkını kaçırmış olacaklar. Bu da 1 sene daha bekleyip toplamda 2 sene sonra eşlerine ve çocuklarına kavuşabilecekleri anlamına geliyor. MEB`in politikaları bununla da kalmıyor. Öğretmen atamalarını ilgilendiren "İL EMRİ" de kaldırıldı. Bunun anlamı ise; yukarıda bahsettiğimiz atamalarda 15 Eylül baz alındığı takdirde bile İl Emri kaldırıldığından dolayı öğretmenlerimizin büyük bir bölümü eşinin yanına gidemeyecek. Milli Eğitim`in açıklamaları, eğitim sendikalarının haberleri ve kamuoyu araştırmalarımıza göre biliyoruz ki sizin desteğiniz bizim için çok önemli ve sizin desteğinizle Sayın Ömer Dinçer "Eş Durumu Atamaları" için 31 Ağustos olarak düşündüğü tarihi 15 Eylül olarak değiştirebilir ve İl Emri`ni kaldırma kararından geri adım atabilir. Bu konudan mağdur olan binlerce öğretmene destek olacağınızı ümit ediyoruz. Saygılarımızla.?


MEHMET GEMİCİ
3.03.2012 14:06:20
sesimiz olduğunuz için çokk teşekkürler..

nermin köksoy
6.03.2012 15:06:28
sesimizi duyurduğunuz ve bize destek olduğunuz için çok teşekkür ederim

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ