Ersoy, dava ve aksiyon adamı

Ersoy, dava ve aksiyon adamı

BİR MARŞ OLMAKTAN ÖTE BU MİLLETİN AZMİNİN GÖSTERGESİ

Ersoy, dava ve aksiyon adamı

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Şair Mehmet Akif Ersoy´un dava ve aksiyon adamı olan bir vatanperver olduğunu söyledi.

BİR MARŞ OLMAKTAN ÖTE BU MİLLETİN AZMİNİN GÖSTERGESİ

İl Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, "İstiklal Marşı, bir marş olmaktan öte bu milletin büyük azim, fedakârlık ve topyekûn vermiş olduğu mücadelenin destansı tarihidir. Deyim yerindeyse milletimizin bir diriliş destanıdır. 1920´de Milli Mücadelenin başladığı o zor yıllarda İstiklal Marşı yazılmasıyla ilgili bir karar alınır. Özellikle de millete, o kahraman evlatlara cesaret vermek için. O çağrı sonucunda 700´den fazla şiir başvurusu olmuş ama bunların hiçbirisi İstiklal Marşı olmaya layık görülmemiş. İstiklal Marşı´nın her kelimesini özümseyerek okumak, her defasında yeniden anlamak gerekir ama Mehmet Akif´i de tanımak lazım. Onu ancak eserleriyle anlayabiliriz. O bir dava ve aksiyon adamıydı. ´Allah bu devlete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın´ diyecek kadar vatanperver, tarihini bilen bir insandır" şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZ ACISINI SEVGİSİNİ ŞİİRLE ANLATMIŞ

Edebiyatın Türk kültüründeki yerine dikkat çeken Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, "Bizim insanımız, bizim milletimiz, bütün hayatını, acısını, sevgisini, coşkusunu, ayrılıklarını, göçlerini hep şiir ve müzikle ifade etmiştir. Bu Orta Asya´dan beri 2 bin yıldır böyle sürer. Milyonlarca mısralar şiirler yazmışlardır ve bunları sazıyla, sözüyle dinlemişlerdir. Böyle bir milletin elbette İstiklal Marşı´nın olmaması düşünülemezdi. İstiklal Marş, milletimizin bağımsızlığının ve sonsuza kadar yaşama azminin göstergesidir" dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ