Ermeni Vatandaşlar baba Ocağında hasret giderdi

Ermeni Vatandaşlar baba Ocağında hasret giderdi

Dedelerin yaşadığı toprakları ziyaret eden Ermeni vatandaşlar, duygulu anlar yaşadı. Üç nesil önce dedelerinin göç ettiği Keskin?e gelen Antranik Cemcemoğlu, Ohannes Bedros Cemcemoğlu ve Lusia Baloğlu, Keskin?deki tarihi yerleri ziyaret ettiler

.

DEDELERİNİN YAŞADIĞI TOPRAKLARDALAR
Dedelerinin yaşadığı toprakları ziyaret eden Keskinli Ermeni vatandaşlar, ziyaret sırasında duygulu anlar yaşadı.Üç nesil önce dedelerinin göç ettiği Keskin ilçesine gelen Antranik Cemcemoğlu, Ohannes Bedros Cemcemoğlu ve Lusia Baloğlu, çeşitli ziyaretlerde bulundu. Keskinspor Başkanı Cihat Mencet`in daveti üzerine Keskin İlçesine gelen Ermeni vatandaşlar, duygulu anlar yaşadı. Dedelerinin doğduğu topraklarda olmaktan son derece mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, dedelerinin ve ebelerinin yaşadığı toprakları hep hayal ettiklerini ifade etti. İlk olarak ilçenin Cumhuriyet Meydanı`nda Kaymakam Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Bayram Sakallı ve Kesob Başkanı Süleyman Köstekli tarafından karşılanan Ermeni vatandaşlar, burada çay içerek sohbet etti. Ermenilerin ilçeye geldiğini öğrenen Keskin halkı ise meydana gelerek, dedelerinin ve ebelerinin hatıralarını paylaştı. Uzun sohbettin ardından Ermeni vatandaşlar, şehirde bulunan Kirpithane, Taş mektep, kralların ressamı Rahmi Pehlivanlı`nın yaşadığı konakları gezdi. Daha sonra dedelerinin çıkardığı `Cemcem` adlı suyu içme fırsatı buldu. Ardından Karıştıran mevkiinde bulunan kiliseyi ziyaret etti. Vatandaşlar, Sarı ve Ağ gelin türkülerinde biraz hüzünlendi. Daha sonra konuklara Keskin yemekleri ikram edildi.

BÜYÜDÜKLERİ TOPRAKLARA GELDİLER
Tarihi günü keskin?e yaşatan Keskinspor kulüp başkanı Cihat Mencet, ?Keskinspor sadece bir futbol takımı değildir. İlçemizin en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu amaç ve gayede küme düşme durumundan devraldığımız takımız sizlerin desteği ile sadece kümede kalma değil şampiyon bir Keskinspor ortaya çıkarmak için mücadelesini el birliği ile vereceğiz bu genç kardeşinizi yalnız bırakmayın Keskinspor,Keskin ilçemizin tek ortak paydası.Bugün burada tarihi günlerden birini yaşıyoruz, Atalarının 100 yıl önce gittiği topraklara torunları Keskinspor aracılığı ile geldiler. Mutluyuz gururluyuz ve bi bakıma da hüzünlüyüz. 100 yıl sonra dedelerinin doğup büyüdüğü topraklara geldiler ve burada hüzünlendiler, her bir misafirimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.


KESKİNSPOR TESİSLERİNDE YEMEK VERİLDİ
Yemeğe Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi,Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz,Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur,Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık,Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı,Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge,Kesob Başkanı Süleyman Köstekli, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar,Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Muhterem Taşdemir,İş adamları Oguzhan Uzelli,Salih Atakul,Veli Uça,Hüseyin Eflatun Tufan,Eczacı Haluk Ercan,Naci Şentürk,Ankara Keskinliler Derneği Yöneticileri ve Amerika?da yaşayan Keskinli İş adamı Nejdet Şentürk katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ